Šušanj: Maloljetnik polomio lobanju i dva dana bio u komi

Maloljetni D. N. došao ju u Bar na eskurziju osnovnih i srednjh škola iz Vojvodine
56 pregleda 4 komentar(a)
vino, "Plantaže", Foto: Savo Prelević
vino, "Plantaže", Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.07.2012. 07:43h

Srednjoškolac iz Vojvodine D. N. (16) prije dvije noći se probudio iz kome u Kliničkom centru, dva dana nakon što se sa drugovima napio, pao na terasi hotela u Šušnju, i polomio lobanju i ključnu kost.

Maloljetni D. N. došao ju u Bar na eskurziju osnovnih i srednjh škola iz Vojvodine. Sa drugovima i drugaricama bio je smješten u hotelu “Vila Babović” u Šušanju.

Prema informacijama koje su “Vijesti” dobile iz policije u Baru, oko 18 časova u ponedjeljak 9. jula D. N. je sa četiri druga kupio tri boce vina i kisjelu vodu u maloprodajnom objektu “Dejo Trade” koji se nalazi u blizini hotela.

Maloljetnici su nakon kupovine otišli u sobu i napili se. Od količine alkohola u utorak ujutru oko pet časova D. N. je pao na terasi hotela i teško se povrijedio. Hitno je prevezen u bolnicu u Baru, iz koje je transportovan u Klinički centar u Podgorici.

Ljekari su konstatovali da ima frakturu lobanje, nagnječenje mozga, i da je polomio i ključnu kost. Zbog povreda D.N. je pao u komu, i ljekari u KC su mu se borili za život.

Ljekari su konstatovali da ima frakturu lobanje, nagnječenje mozga, i da je polomio i ključnu kost

Srednjoškolac se probudio iz kome u srijedu veče, ali njegovo stanje je i dalje ozbiljno. Sinoć se nalazio u šok sobi bolnice u Podgorici.

Službenici PJ Bar podnijeli su juče prekršajnu prijavu protiv D.O.O. za promet roba i usluga “Dejo Trade” i izvršne direktorice Jadranke Radosavović (38) iz Bara, zbog osnovane sumnje da je omogućena kupovina alkoholnih pića maloljetnicima iz Srbije.Službenici kriminalističke policije za maloljetničku delikvenciju PJ Bar su prikupili zapisnike o obavještenju od četiri maloljetnika, kao i od prodavačice. Maloljetnici su priznali da su kupili alkohol. Policajci su o događaju upoznali tužioca.

Bonus video: