FORMULA

Singapurci demantuju Eklstona

Singapur navodno plaća 40 miliona dolara godišnje za organizaciju trke, što je daleko više nego što daju neke druge zemlje, uključujući i susjednu Maleziju
52 pregleda 0 komentar(a)
Eklston i Al Kalifa, Foto: Reuters
Eklston i Al Kalifa, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2012. 10:07h

Organizatori trke za Veliku nagradu Singapura demantovali su danas prvog čoveka Formule jedan Bernija Eklstona da je taj grad-država pristao da bude domaćin još pet godina.

Eklston je rekao da su "riješene sve prepreke" do postizanja sporazuma i da je novi petogodišnji ugovor spreman za potpisivanje.

Uprava VN Singapura objavila je, međutim, da je dobila zvaničnu ponudu vlasnika komercijalnih prava, ali da nije zadovoljna uslovima I da su pregovori "i dalje u toku".

"Ono što nam trenutno nudi administracija Formule jedan nije dovoljno da se posvetimo petogodišnjem produženju", navodi se u saopštenju.

Prvi petogodišnji ugovor za jedinu noćnu trku F1 ističe poslije ovogodišnje Velike nagrade u septembru, a pregovori o produženju traju skoro godinu dana.

"VN Singapura pregovara da bi učvrstila uslove koji nude komercijalnu isplativost", piše u saopštenju organizatora.

Singapur navodno plaća 40 miliona dolara godišnje za organizaciju trke, što je daleko više nego što daju neke druge zemlje, uključujući i susjednu Maleziju.

Preporučujemo za Vas