Armstrongu još 30 dana da odgovori na optužbe

Advokati optuženog za korišćenje dopinga u vrijeme kada je osvajao Tur, izjavili su da je njihovom klijentu dato dodatnih 30 dana da prikupi dokaze i odgovori na optužbe.
0 komentar(a)
Armstrong, Foto: BETA
Armstrong, Foto: BETA
Ažurirano: 11.07.2012. 21:56h

Advokati bicikliste Lensa Armstronga, optuženog za korišćenje dopinga u vrijeme kada je osvajao prestižnu Trku kroz Francusku, izjavili su danas da je njihovom klijentu dato dodatnih 30 dana da prikupi dokaze i odgovori na optužbe.

Prema prethodnom roku, Armstrong je trebalo do subote da dostavi svoju odbranu ili da prihvati kaznu Američke antidoping agencije (USADA) - najvjerovatnije doživotnu zabranu bavljenja profesionalnim sportom i oduzimanje svih sedam titula osvojenih na Tur d Fransu (Toure de France) od 1999-2005. godine

Advokat Tim Herman izjavio je da je povukao raniji zahtjev okružnom sudiji da izda privremenu zabranu za donošenje takve odluke USADA. U USADA nisu imali komentar povodom takve odluke suda, prenose agencije.

Agencija optužuje Armstronga da je koristio doping tokom većeg dijela svoje karijere. Armstrong insistira na tome da nikada nije koristio doping.

Lens Armstrong, sedmostruki šampion Tur de Fransa, nije samo jedan od najuspješnijih biciklista svih vremena, već u SAD uživa status prave zvijezde. Tome je doprinio i njegov povratak sportu poslije operacije raka testisa, poslije koje se vratio i osvojio sve titule na Turu.

Armstrong je uspješno iskoristio svoju popularnost u markentinške svrhe, osnovavši svoj fond koji kroz posebnu sportsku liniju "Liv strong" (Živi jako) podržava najveći svjetski proizvođač sportske opreme Najki i proizvođač bicikala Trek.

Bonus video: