Do kraja Olimpijskih igara ni riječ o budućnosti

Petnaest dana pred početak Olimpijskih igara u Londonu samo osam crnogorskih vaterpolo reprezentativaca ne mora da razmišlja za koji će klub igrati naredne sezone
87 pregleda 2 komentar(a)
Jokić, Foto: V. BELOJEVIĆ
Jokić, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 12.07.2012. 11:03h

Petnaest dana pred početak Olimpijskih igara u Londonu samo osam crnogorskih vaterpolo reprezentativaca ne mora da razmišlja za koji će klub igrati naredne sezone.

Nikola Janović (član Juga), Aleksandar Radović iz Partizana, Draško Brguljan (Vašaš), Mlađan i Antonio Petrović (asovi Savone), te zvijezde Pro Reka Boris Zloković i Aleksandar Ivović imaju ugovore sa svojim klubovima, dok će Vladimir Gojković nakon Olimpijskih igara završiti igračku i a početi trenersku karijeru u Jadranu.

Tu se krug zatvara...

Svi ostali su „na ledu”, jer je u vaterpolo sportu, kao i u svugdje, odavno zavladala velika besparica.

S tim što je u vaterpolu možda i dotakla dno, a to se i naziralo godinama kroz probleme Primorca, Budve, Jadrana...

Od igrača koji će Crnu Goru predstavljati u Londonu trenutno su bez kluba Denis Šefik (i dalje, doduše, postoji opcija da ostane u Ćivitavekji) i Dragan Drašković (odbio da ostane u toj italijanskoj ekipi), dok je pod upitnikom budućnost Predraga Jokića (Budva), Vjekoslava Paskovića (Posilipo) i Miloša Šćepanovića (Jadran).

Istina, popularni Šćepo je najbliži odluci da ostane na Škveru.

Ni većina asova sa šireg spiska selektora Ranka Perovića nije u ništa boljoj situaciji - Budva je oslobodila Milana Tičića, Darka Brguljana i Nikolu Vukčevića, Filip Klikovac je završio saradnju sa Sintezom iz Kazanja, dok je Zdravko Radić na kraju prethodne sezone završio misiju u riječkom Primorju.

"Želimo da zadržimo Jokića, Vukčevića, Tičića i Brguljana, ali i dalje ne znamo koliko novca možemo da im ponudimo. Zato smo im i rekli na kraju sezone da su slobodni da pregovaraju s drugim klubovima koji su zainteresovani.

Finansijski problemi postoje, to nije tajna, a mi još ne znamo ni da li ćemo naredne sezone igrati Evroligu, jer su promjenom sistema takmičenja porasli i troškovi", rekao je sportski direktor Budve Srećko Uskoković.

Ipak, nije sve tako crno. Gavril Subotić se početkom ljeta pridružio Radoviću i Urošu Čučkoviću u Partizanu, Damjan Danilović je iz Budve otišao u italijansku Akvakjaru, a Luka Sekulić je pregovorima s Olimpijakosom...

"Od eventualnih odlazaka zavisi i ko će i da li će doći. Ipak, za sada se ne nazire rješavanje problema. Cilj nam je da u sastavu naredne sezone imamo šest, sedam mladih igrača iz budvanske škole", jasan je Uskoković.

Bonus video: