kratkometražni film

“Sve to” premijerno na Sarajevo Film Festivalu

Reditelj filma je Branislav Milatović, a scenario su napisali Branislav Milatović i Ognjen Spahić
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2012. 16:27h

Film “Sve to” po kratkoj priči Ognjena Spahića, a u režiji Branislava Milatovića, biće u četvrtak prikazan na prestižnom regionalnom Sarajevo Film Festivalu.

Film će biti prikazan u sali Narodnog pozorišta u Sarajevu, u takmičarskom dijelu kratkometražnog igranog filma.

U ovoj kategoriji odabrano je deset filmova iz Evrope i regiona, koji su selektovani između više od 300 prijavljenih. Film “Sve to” je prvi iz Crne Gore koji je ušao u takmičarski program ovog značajnog evropskog festivala.

Scenario za kratkometražni igrani film “Sve to” dobio je na konkursu Ministarstva kulture Crne Gore 2010. godine prvu nagradu u kategoriji kratkometražnog igranog filma. Glavne uloge u filmu tumače Slavko Štimac, Momo Pićurić, i prvi put na filmu jedanaestogodišnji Jovan Miranović.

Reditelj filma je Branislav Milatović, a scenario su napisali Branislav Milatović i Ognjen Spahić.

Glavne uloge u filmu tumače Slavko Štimac, Momo Pićurić, i prvi put na filmu jedanaestogodišnji Jovan Miranović

Direktor fotografije je Ivan Kostić, direktor filma Ivan Đurović. Muziku je uradio Milivoje Pićurić, montažu Vladimir Radovanović, a dizajn zvuka Bobo Stanišić. Producent filma je Montenegro Art Production iz Podgorice, a izvršni Artikulacija Produkcija.

Kratkometražni igrani film “Sve to” zamišljen je kao univerzalna priča o jedinstvenoj povezanosti oca i sina koja razmatra i nosi kompleksne emotivne odnose. Desetogodišnjem dječaku Danilu preminula je drugarica iz odjeljenja.

Dječačka razmišljanja o sahrani i obavezama koje on ima kao predsjednik odjeljenja otac želi da zamijeni izletom. Zaštititi sopstveno dijete od nepotrebnog iskustva zvanog sahrana, odlaskom na pecanje za oca postaje mnogo teži zadatak od očekivanog.