Če Gevara pod Lovćenom: Političari, glumci i publika pod šatorima

Projekat “Če” reditelja Slobodana Milatovića je ekskluzivni segment 19. EX PONTA
1 komentar(a)
Che, Foto: Camp-che.me/
Che, Foto: Camp-che.me/
Ažurirano: 11.07.2012. 12:53h

Teatarski projekat “Kamp Ernesto Če Gevara”, koji će biti realizovan 8. i 9. septembra na obroncima Lovćena je uvršten u pretprogram ovogodišnjeg festivala EX PONTO iz Slovenije, rekao je “Vijestima” direktor slovenačke manifestacije Damir Domitrović.

Projekat “Če” reditelja Slobodana Milatovića je ekskluzivni segment 19. EX PONTA.

Domitrovič je rekao da je Kamp “prije svega novi, moderni oblik socijalne, političke i kulturno-umjetničke edukacije u širem međunarodnom okviru. Novonastali problem vrijednosti, humanosti i potrebe za drugačijim ali ne i zastarjelim načinom razmišljanja. Projekat aktualizuje i postavlja u prihvatljive okvire za različite generacije ljudi, koji osjećaju slične potrebe”.

Specifičan koncept Kampa

Domitrović je kazao da je koncept Kampa specfičan jer postavljanje svih različitih događaja u trodnevni doživljaj, socializuje i udružuje kako umjetnike, publiku, političare i sve ostale strukture društva.

Ranije je Milatović “Vijestima” kazao da će komandant Kampa biti “značajna glumačka ličnost”

Na pitanje “Vijesti” ko će od javnih ličnosti biti dio Kampa, Domitrović je kazao da je prerano za objavljivanje imena.

“Očekuju nas, svakako, zanimljive ličnosti, publika i program. Upravo specifični razvojni proces projekta uvrštava u svoju dramaturgiju i iznenađenja i u kasnijoj fazi, konkretan, finalni program sa izvođačima, publikom i poznatim ličnostima”, kazao je on, dodajući da će ulogu komandanta Kampa u fazi razvoja i razmišljanja odrediti režiser projekta Slobodan Milatović.

Ranije je Milatović “Vijestima” kazao da će komandant Kampa biti “značajna glumačka ličnost”, a Če Gevara će biti Srđan Grahovac.

Bonus video: