Ugašen manji požar u NP Lovćen, vatrogasci dežuraju

Ako zovete vatrogasnu jedinicu na broj 123 sa mobilnog telefona, obavezno okrenite i pozivni za Cetinje 041, u suprotnom ćete dobiti vatrogasnu jedinicu u Podgorici
71 pregleda 1 komentar(a)
Cetinje, Foto: Facebook
Cetinje, Foto: Facebook
Ažurirano: 10.07.2012. 14:02h

Sezona požara započela je i na području cetinjske opštine. Vatrogasna jednica u tom gradu, lokalizovala je danas požar koji je izbio na području Nacionalnog parka Lovćen. Kako je "Vijestima" saopšteno, radi se o bukovoj šuma, na devetom kilometru od Cetinja prema Lovćenu, koja zauzima veliki površinu.

Iako u neposrednoj blizini požara nema kuća, kako nam je rečeno iz vatrogasne jedninice Cetinje, ekipa će ostati da dežura u tom predjelu zbog vjetra, koji bi mogao da prouzrokuje veće probleme.

Komandir cetinjske jedinice Peđa Moštrokol, ujedno je apelovao na sve stanovnike cetinjske opštine, da kada pozivaju njihovu jedinicu na broj 123, sa mobilnog telefona, obavezno okrenu i pozivni za Cetinje 041, jer će u protivnom dobiti vatrogasnu jedinicu u Podgorici.

"Tokom prošle nedjelje imali smo nekoliko slučajeva, da građani nijesu mogli da nas dobiju, već su dobijali kolege iz Podgorice. Zato smatram da je nepohodno da građene obavijestimo na koji način mogu da nas pozovu, kako bi mi mogli blagovremeno da reagujemo", kaže Moštrokol.

Bonus video: