Toni Martin odustao od Trke kroz Francusku zbog povrede

Martinov nadimak je "pancervagen" (oklopno vozilo) zbog njegove izdržljivosti u trci na vrijeme. Na ovogodišnjem Tur d'Fransu nije imao sreće, pošto su mu stvari išle loše od početka.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2012. 12:13h

Svjetski šampion u vožnji bicikla na hronometar, Toni Martin odustao je danas od Trke kroz Francusku da bi se posvetio oporavku za Olimpijske igre u Londonu.

"Teško mi je da odustanem od Tura i ostavim moje timske drugove da se sami bore. Ali, to je sada ispravno, a znam i da će momci razumjeti. Idem kući i pokušaću da se oporavim koliko god mogu", rekao je Martin.

Martin je 1. jula, tokom prve etape, slomio čunastu kost lijeve šake. Ostao je u trci priželjkujući pobjedu u prvoj dugačkoj vožnji na hronometar.

Ovaj njemački vozač morao je, međutim, da se zadovolji 12. mjestom u jučerašnjoj etapi od 41,5 kilometara do Beskanona, pošto mu se izduvala guma.

Martinov nadimak je "pancervagen" (oklopno vozilo) zbog njegove izdržljivosti u trci na vrijeme. Na ovogodišnjem Tur d'Fransu nije imao sreće, pošto su mu stvari išle loše od početka.

Prije nego što je slomio šaku, pukla mu je guma tokom prologa, zbog čega je ostao bez šansi da ispuni ambiciju i osvoji žutu majicu.

Njegov glavni cilj ove sezone je pobjeda u vožnji na hronometar na Igrama u Londonu 1. avgusta. Prošle godine je na Svjetskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju.

Martin je poslije povrede veći deo vremena proveo na začelju pelotona, a sada je rekao da ne želi da mu se pogorša povreda kada trka uđe u Alpe.

"Ne želim da se stvari pogoršavaju kad uđemo u planine. Ne mogu da zamislim sebe na kraju pelotona kako svaki dan patim malo više, kao što je bilo ove nedjelje. Stvarno sam pokušao, ali je sada vrijeme da razmišljam o potpunom oporavku. Imam još tri nedjelje do Igara", rekao je Martin.

Danas je na Trci kroz Francusku dan pauze prije sjutrašnje 10. etape od Makona do Belegard-sur-Valserena, što je prva alpska etapa sa napornim usponom.

Bonus video: