Festival gitare u Nikšiću: Pet dana muzike i TV prenos finala

Dosadašnji gosti festivala bili su cijenjeni "klasični" gitaristi iz čitavog svijeta
0 komentar(a)
gitara, Foto: Thamesclassicalguitars.com
gitara, Foto: Thamesclassicalguitars.com
Ažurirano: 10.07.2012. 10:33h

Ovogodišnji VII međunarodni Nikšić guitar festival počinje 16. jula, a svi koncerti će se održavati u muzičkoj školi "Dara Čokorilo" sa početkom u 21 sat.

Takmičarski dio festivala podijeljen je u pet kategorija, a veliko finale će biti održano 21. jula u 21 sat u studiju RTV Atlas i uz direktan prenos preko satelita i internet striminga, piše u saopštenju koje je potpisao Danijel Cerović.

Za pobjednika je obezbijeđena gitara "Andreas Marvi" u vrijednosti od 7.500 eura, kao i koncerti sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom i koncert u Beču, dok će drugoplasirani dobiti gitaru “Slavko Mrdalj" u vrijednosti od 3500 eura.

"Nikšić guitar festival" ima za cilj da promiviše univerzalne vrijednosti umjetničke muzike i instrument

I ove godine, festival će okupiti značajne gitariste András Csáki (Mađarska), Judicael Perroy (Francuska), Goran Krivokapić (Njemačka/Crna Gora), Istvan Roemer, Maroje Brčić, Neno Munitić(Hrvatska), Andreas Marvi (Španija/Njemačka), Darko Karajić, Slavko Mrdalj, Raško Radović, Živojin Kuzmanović (Srbija), Goran Perišić i Danijel Cerović (Crna Gora).

"Nikšić guitar festival" ima za cilj da preko organizacije koncerata, stručnih seminara i profesionalnog takmičenja promiviše univerzalne vrijednosti umjetničke muzike i instrument.

Dosadašnji gosti festivala bili su cijenjeni "klasični" gitaristi iz čitavog svijeta Tilman Hopštok, Karlo Markjone, Rolan Dijens, Roberto Ausel, Dušan Bogdanović, Rikardo Galjen, Zoran Dukić, ali i umjetnici koji gitaru kao medij koriste u različitim muzičkim pravcima Vlatko Stefanovski, Canjizares, Miroslav Tadić, Oskar Guzman, Huan Karlos Gomez, a posebni gosti su bili glumci Rade Šerbedžija i Andrija Milošević.

Bonus video: