Povrijeđeni od eksplozije mine na liječenju u Tirani

Iz albanske policije tvrde da je mjesto gdje se dogodila eksplozija, 20 metara od granice, bilo minirano tokom rata na Kosovu
113 pregleda 0 komentar(a)
džip, eksplozija, mina, Plav, Foto: Amil Ibrahimagić
džip, eksplozija, mina, Plav, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 10.07.2012. 16:29h

Šest osoba povrijeđeno je u nedjelju poslije podne u mjestu Trokuz, nadomak granice sa Albanijom, kada je džip u kojem su se nalazili naišao na minu, koja je eksplodirala.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva „Vijestima“ je nezvanično saopšteno da su povrijeđeni transportovani u Albaniju na liječenje.

„U vozilu se nalazilo bračni par sa djecom i dvoje odraslih osoba. Za dvije osobe znamo da su crnogorski državljani. Jedna osoba je teško povrijeđena i na liječenju je u Tirani”, saopšteno je iz tužilaštva.

Uviđaj je radila zamjenica ODT-a Plava Drita Rugovac, sa ekipom za uviđaje iz beranske i plavske policije, i ekipom Forenzičkog centra.

„Povrijeđeni su S. P. (38) godina vjerovatno vozač, njegova supruga V. P., petogodišnji sin J. P., trogodišnja ćerka N. P. i njihovi saputnici A. H. (25) godina i A. B. (31) godinu. Potrebni materijal je izuzet, a rezultati će se znati kada stručne ekipe završe svoj dio posla. Svi povrijeđeni su prebačeni u Albaniju na hospitalizaciju“, kazala je Rugovac. Uviđaju je prisustvovao i vještak za požare i eksplozive Radovan Popović.

Crnogorska policija još se nije zvanično oglasila o ovom događaju, a prema nezvaničnim informacijama nije im poznato na koji način su povrijeđeni odmah nakon eksplozije prevezeni u Albaniju na liječenje.

Prema navodima albanske policije, mjesto gdje se dogodila eksplozija bilo je minirano tokom rata na Kosovu

Iz tima za odnose sa javnošću Uprave policije “Vijestima” je juče rečeno da će obavijestiti javnost kada kompletiraju slučaj. Detalje o ovom događaju nije bilo moguće dobiti ni od pomoćnik direktora policije za granične poslove Veska Vukadinovića.

Dok crnogorska policija ćuti o ovom događaju, policija Albanije saopštila je da je dvoje putnika teško povrijeđeno u džipu koji je na putu ka Albaniji naletio na minu.

U saopštenju albanske policije navodi se da se incident dogodio 20 metara od granice s Albanijom i da su svi povrijeđeni, koji su crnogorski državljani albanskog porijekla, prevezeni u vojnu bolnicu u Tirani.

Prema njihovim navodima, mjesto gdje se dogodila eksplozija bilo je minirano tokom rata na Kosovu.

Bonus video: