Na stupcima hronike

Zagoričani se trude da siju strah Podgoricom

Podgorička policija u februaru je pretresla kuće desetak članova takozvane zagoričke bande, zbog sumnje da su povezani sa mnogim nasilnim krivičnim djelima
789 pregleda 55 komentar(a)
Stanišić, Zagorič, Zagoričani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Stanišić, Zagorič, Zagoričani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.07.2012. 17:45h

Zagoričani već nekoliko mjeseci pokušavaju da siju strah Podgoricom. Imena nekoliko mladića iz tog naselja često su na stupcima crne hronike zbog nasilničkog ponašanja i uličnih obračuna.

Poslije nekoliko incidenata u kojima su oni bili akteri, nakon kvalifikacije djela, puštani su da se brane sa slobode.

U januaru Vidoje Stanišić i Bojan Pejović, u kafiću „Vaj not“, napali su i pretukli Nikolu i Luku Popovića, dok su i jedni i drugi pratili rukometnu utakmicu između reprezentacija Srbije i Danske. Stanišić i Pejović nakon tri dana bjekstva prijavili su se policiji u prisustvu advokata. Nakon što su od njih uzete izjave, predati su tužiocu.

Na teret im je stavljeno krivično djelo nasilničko ponašanje, a tužilac ih je pustio da se u daljem postupku brane sa slobode.

Zagoričani terorisali radnike i kupače>>>

Vidoje Stanišić u oktobru 2010. osuđen je na godinu i četiri mjeseca zatvora zbog napada na sina lidera PzP-a Nebojše Medojevića u julu 2010. Radoslav na 14 mjeseci dok je njihov najmlađi brat Saša osuđen na 40 dana zatvora.

Podgorička policija u februaru je pretresla kuće desetak članova takozvane zagoričke bande, zbog sumnje da su povezani sa mnogim nasilnim krivičnim djelima.

Tada je kriminalistička policija uz pomoć pripadnika SAJ-a upala u kuće braće Bobana i Blaža Vuksanovića, Nikole Markovića, Luke Milića. Sedmoro privedenih, tokom dana pušteno je kući, jer ni nakon pretresa i saslušanja nijesu nađeni dokazi ni za kakva krivična djela. Nikola Marković (25), Boban Vuksanović i Luka Milić jedini su kojima je tada napisana krivična prijava.

Na teret im je stavljeno krivično djelo "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija" jer im je tokom pretresa policija u kućama pronašla pištolj, nešto municije i hemijska sredstva nalik dimnoj bombi.

Milić-Minja Šaković u društvu još nekoliko momaka iz Zagoriča, među kojima je bio i Vidoje Stanišić, 25. aprila, na Koniku napao je Elvisa i Ismeta Škrijelja kojima je, udarajući ih pištoljem, zadao teške tjelesne povrede.

Nakon incidenta, Stanišić se sam prijavio policiji, a Šaković se danima krio kod djevojke Marije Petrović, koja je na suđenju ispričala da nije znala da se Minja krije. Suđenje je u toku, a porodica Škrijelj odustala je od krivičnog gonjenja optuženih.

Preporučujemo za Vas