Vandali skinuli kablove sa kola Željezničkog prevoza, šteta 2.000 eura

"Ukupna šteta će, međutim, biti veća zbog odlaganja uključivanja u saobraćaj kola upravo pristiglih sa investicionog remonta"
0 komentar(a)
Željeznica, Foto: Boris Pejović
Željeznica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.07.2012. 17:23h

Nepoznate osobe oštetile su dvoje kola Željezničkog prevoza Crna Gora (ŽPCG) na stanici u Bijelom Polju i napravile štetu od dvije hiljade eura.

Kako je saopšteno, radi se o spavaćim i kušet-kolima transportovanima iz zagrebačke Tvornice željezničkih vozila Gredelj do stanice Podgorica.

"Sa obije strane kola isječeni su spoljni visokonaponski vodovi bakarni kablovi, dužine oko 150 centimetara, čime je onemogućeno planirano uključenje ovih tek remontovanih kola u saobraćaj“, navodi se u saopštenju.

Šteta je procijenjena oko dvije hiljade eura.

"Ukupna šteta će, međutim, biti veća zbog odlaganja uključivanja u saobraćaj kola upravo pristiglih sa investicionog remonta".

Nadležni su utvrdili da su kola stigla ispravna u Bijelo Polje a oštećena su oko 20 sati, dok su bila u stanici.

"Tim vandalskim činom odloženo je planirano dalje poboljšanje usluga u putničkom prevozu željeznicom i do daljeg je, pred samom realizacijom, sabotiran napor ŽPCG da dodatno poboljša ispravnost svojih voznih sredstava i putnicima pruži udobniji prevoz tokom ljetnje turističke sezone“, kaže se u u saopštenju.

Bonus video: