Karadžiću tri mjeseca zatvora zbog napada na ekipu "Vijesti"

Karadžić je kazao da mu je žao što je došlo do incidenta, da nije imao namjeru nikoga da udari i da to nije ni udario
160 pregleda 4 komentar(a)
ekipa Vijesti, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
ekipa Vijesti, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.07.2012. 09:39h

Dragoljub Karadžić (58) iz Nikšića koji je 18. novembra prošle godine u nikšićkom naselju Humci fizički napao ekipu TV i dnevnika „Vijesti“ i tom prilikom novinaru Darku Bulatoviću nanio lakše tjelesne povrede kažnjen je sa tri mjeseca zatvora.

„Tokom postupka je nesumljivo utvrđeno da je počinjeno krivično djelo, kako iz iskaza oštećenih tako i iz nalaza vještaka medicinske struke koje ide u prilog oštećenom. Predviđena kazna je od šest mjeseci do pet godina a ja sam odlučio da istu ublažim i kaznim vas sa tri mjeseca zatvora. Imate pravo žalbe“, kazao je sudija Dragan Babović jutros održanom suđenju.

Izicanju presude prethodile su završne riječi tužioca Dejana Đorojevića i advokata optuženog Dušana Lukšića.

Tužilac je kazao da ostaje pri navodima iz optužnice i tražio za Karadžića kaznu koja je zakonom propisana, dok je branioc smatrao da njegov branjenik zaslužuje oslobađajuću presudu jer je, kako on smatra, nesumljivo da nije uradio djelo za koje se tereti.

„Moglo bi se eventualno govoriti o prekršaju ali kako on nije predmet pred ovim sudom to je oslobađajuća presuda jedina ispravna odluka“, kazao je Lukšić.

Karadžić je kazao da mu je žao što je došlo do incidenta, da nije imao namjeru nikoga da udari i da to nije ni udario.

Karadžić je pomenutog datuma fizički nasrnuo na novinara i snimatelja TV “Vijesti” Darka Bulatovića i Aleksandra Marojevića dok je Miloš Šanjević (44) iz Trebinja vrijeđao i gurao ekipu TV “Vijesti” i fotoreportera istoimenih dnevnih novina Ivana Petrušića.

Protiv Karadžića je pokrenuta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja, dok je Šanjević zbog napada kažnjen sa 300 eura i sa dodatnih 200 eura zbog neposjedovanja boravišne dozvole.

Snimajući rušenje dijela kuće Ilije Zejaka ekipa “Vijesti” je otišla do nasipa koji se nalazi u blizini Željezare kako bi napravili kadrove Humaca.

Bulatović je najavio da će se u redovnoj građanskoj pranici pridružiti krivičnom gonjenju protiv Karadžića

Tada ih je, prema riječima novinarske ekipe, Šanjević vrijeđao, dok je Karadžić Bulatoviću vratima od automobila nagnječio nogu, a Marojevića udario nogom u nogu, a zatim i u kameru.

Novinar i snimatelji su, nakon što su se udaljili sa mjesta na kome se incident desio, pozvali policiju koja je odmah došla i privela osumnjičene za napad i vrijeđanje.

Bulatović je najavio da će se u redovnoj građanskoj pranici pridružiti krivičnom gonjenju protiv Karadžića.

Osuđivan i 2009. godine

Karadžić je vlasnik otpada i 2009. godine je bio ns osuđen na dva mjeseca zatvora ili godinu uslovno zbog prikrivanja željeza u dužem trajanju.

„Riječ je o 50 kilograma željeza koje je neko donio kada nijesam bio kući tako da nijesam ni znao da se to željezo nalazi kod mene“, kazao je Karadžić.

Poruka ostalima da ne mogu da nasrću kad god im to padne na pamet

Bulatović je kazao da smatra da je presuda korektna i da misli da nakon svih dokaza drugačije nije ni moglo biti.

„Na kraju, umjesto mene na tom mjestu mogao je biti bilo koji prolaznik tako da je presuda na neki način poruka da ne može svakom pasti na pamet da kad god hoće i ničim izazvan nasrće ne samo na novinare nego i na druge građane“, kazao je Bulatović.

Bonus video: