Instalacije krive za požar na Likovnoj akademiji

"Kompletna arhiva fakulteta spasena je, zahvaljujući zaposlenima, studentima, i građanima, koji su nesebično pomagali"
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2012. 08:22h

Neispravne instalacije uzrok su požara koji je 14. juna zahvatio zgradu Likovne akademije na Cetinju - kazao je sagovornik “Vijesti” iz cetinjske policije.

On tvrdi da na to ukazuje dosadašnja istraga, ali da se za zvaničnu potvrdu čekaju nalazi iz Forenzičkog centra koji ne bi trebalo značajno da utiču na promjenu mišljenja o uzroku požara.

U požaru koji je sredinom juna zahvatio zgradu bivšeg Ruskog poslanstva, pored većeg broja ateljea, uništeno je i više grafičkih presa, kompletna radionica za sito štampu, laboratorija, kompjuterska radionica, kancelarija profesora i saradnika sa dokumentacijom i manjom grafičkom bibliotekom.. Uništen je i ogroman fond umjetničkih radova studenata grafike, na kojima su radili po 2-3 godine.

Prorektor Univerziteta Crne Gore Nataša Đurović, nakon požara “Vijestima” je kazala da su potpuno uništene kompletne tri diplomske izložbe u slikarskom odsjeku i vrijedna kolekcija grafika, koja je sakupljana preko 20 godina.

"Kompletna arhiva fakulteta spasena je, zahvaljujući zaposlenima, studentima, i građanima, koji su nesebično pomagali", kazala je tada Đurović.

Bonus video: