Osam medalja za crnogorske džudiste na pionirskom prvenstvu Balkana

Džudo reprezentacija Crne Gore osvojila je tri zlatne, dvije bronzane i tri srebrne medalje
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2012. 00:28h

Džudo reprezentacija Crne Gore osvojila je osam medalja, tri zlatne, dvije bronzane i tri srebrne, na Prvenstvu Balkana za starije pionire, koje je u subotu održano u bugarskom Slivenu.

U konurenciji 141 takmičara iz osam zemalja (Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Grčke, Turske, Makedonije, Rumunije i domaćina Bugarske, koja je nastupila sa dvije selekcije, Crna Gora je na kraju zauzela četvrto mjesto u konačnom plasmanu.

Zlatne medalje osvojili su Lazar Ćupić (-66kg), Jovana Peković (-52 kg) i Božana Klikovac (-63 kg), srebrne Ljujzim Kerelaj (-50 kg) i Kristina Milić (-40 kg), a bronzane Nađa Vukićević (-32 kg), Tamara Gardašević (-36 kg) i Božica Đurđevac (-48 kg).

“Ovim rezultatom mladi crnogorski takmičari su potvrdili svoj neosporan kvalitet i još jednom dokazali da se za budućnost džudo sporta u Crnoj Gori ne treba brinuti”, rekao je selektor crnogorske reprezentacije Rajko Mrvaljević.

Mlade crnogorske džudiste su u Slivenu vodili nacionalni treneri Petar Šćepanović i Marinko Đurđevac, a na prvenstvu Balkana su sudili Vitomir Vuković i Nikola Raičević.

Bonus video: