Dok je preparkirala auto, privela je druga patrola

Dvadesetpetogodišnja djevojka tvrdi da je spavala u Upravi policije zato što je postupila po naređenju
71 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 07.07.2012. 20:23h

Dvadesetpetogodišnja A. K, čiji je identitet poznat redakciji, tvrdi da je prije desetak dana privedena i zadržana u policiji samo zato što je poslušala policajca.

Ona je ispričala da se sa drugom, nešto poslije ponoći, vraćala sa jednog muzičkog događaja, kada njihovo vozilo zaustavila policija. A. K. je tada bila na mjestu suvozača.

Nakon što su vozaču, njenom drugu, saopštili da će biti priveden zbog prisustva alkohola u krvi, policajac je praktično naredio A. K. da preparkira vozilo, kako ne bi ostalo parkirano nasred ulice.

Kako je navela, sjela je u auto, krenula da ga, kako joj je i rečeno, skloni sa ceste, kada su je zaustavili policajci koju su bili nekoliko metara udaljeni od patrole koja je privela njenog druga.

“Nakon alkotesta i mene su priveli. Popila sam nekoliko piva i kazala im da ne bih ni sjela da vozim da mi službeno lice nije reklo da preparkiram auto, nakon čega su me odveli u stanicu. Nevjerovatno, kao da smo vozili automobil sa dva volana”, navela je ona.

Dodala je da su joj rekli da će nakon što potpiše zapisnik i u stanici ispriča šta se dogodilo, biti slobodna.

Međutim, to se, kako je ispričala, nije dogodilo.

Suđenje 18. jula

Djevojka tvrdi da je, nakon što je shvatila da je uhapšena i da je protiv nje napisana prekršajna prijava, zamolila policajce da je odvedu u betonjerku, jer nije željela da s njima u kancelariji provede cijelu noć.

“Nekoliko njih je bilo za to da, pošto sam žensko, ostanem u kancelariji... Ma nevjerovatno, čak su me i u stanici pitali da li je moguće da sam tako uhapšena, u nekoliko minuta u istom vozilu”, rekla je djevojka.

"Ma nevjerovatno, čak su me i u stanici pitali da li je moguće da sam tako uhapšena, u nekoliko minuta u istom vozilu”

Ujutro su je, prema njenim riječima, odveli kod sudije za prekršaje, koji joj je rekao da se suđenje mora održati, ali da, ukoliko je njena priča tačna, što će se utvrditi iz svjedočenja policajca, nema osnova za njenu prekršajnu odgovornost.

U zapisniku policije i zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka, koje nam je djevojka dostavila, nigdje se ne pominje ni slovo o tome da je postupila po naredbi policije, već se traži da se ona kazni zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Dok čeka suđenje 18. jula u Sudu za prekršaje, djevojka se nada da će policajac ispričati istinu o nevjerovatnom događaju koji je doživjela.

Nekoliko sagovornika “Vijesti”, saopštili su da su prisustvovali slučajevima kada je policija, nakon privođenja alkoholisanih vozača, ključeve od automobila predavala jednako pijanim suvozačima, kako “automobili ne bi ostajali na ulici”.

UP: Imala je vremena da parkira vozilo

Iz policije su naveli da nije tačno da je djevojka zaustavljena odmah, već 15 minuta od prve kontrole i da je imala dovoljno vremena da vozilo parkira.

“Službenici Ekspoziture za bezbjednost saobraćaja Područne jedinice Podgorica su, u ovom slučaju, saopštili građanki da može skloniti vozilo sa kolovoza, a nakon preduzete službene radnje prema vozaču motornog vozila u kojem je ona prethodno bila saputnik, što ona očito nije učinila, jer je nakon 15 minuta kontrolisana od strane druge policijske patrole", piše u saopštenju policije.

Dodali su i da ona nije imala nikakvih primjedbi na rad službenika saobraćajne patrole koji su je kontrolisali, da je potpisala zapisnik i prijavu, te da nije uputila primjedbu na rad i postupanje policijskih službenika.

Galerija

Bonus video: