Radovan Mandić naplatio 4.000, ali nije došao na ročište

Mandić je u prigovoru rekao da je desetak dana prije zakazanog ročišta, otkazao punomoćje za zastupanje u predmetu, jer mu Vukčević nije platio
344 pregleda 0 komentar(a)
Radovan Mandić, Foto: Luka Zeković
Radovan Mandić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.07.2012. 15:35h

Advokata Radovana Mandića Disciplinski sud Advokatske komore kaznio je sa ukupno 1.850 eura, jer je nesavjesno i neblagovremeno zastupao svog klijenta, tako što nije došao na zakazano ročište.

U rješenju Disciplinskog suda, piše da je Mandić uredno obaviješten o zakazanom ročištu u predmetu u kojem je zastupao vlasnika lokala “Maksim” Mihaila Vukčevića u sporu sa preduzećem “Zetagradnja”, međutim on nije došao na ročište.

Mandić je u prigovoru na optužnicu rekao da je desetak dana prije zakazanog ročišta, na koje nije došao, otkazao punomoćje za zastupanje u ovom predmetu, jer navodno, Vukčević nije izmirio obaveze prema njemu u iznosu od 8.800 eura.

Tako da, kako je napisao, nije imao ni profesionalnu ni moralnu obavezu da ih zastupa.

Mandić da nije imao ni profesionalnu ni moralnu obavezu da ih zastupa

U dokaznom postupku sud je saslušao u svojstvu svjedoka oštećenog Vukčevića, svjedoka oštećenog Marković Vladimira, svjedoke Milenku Vukčević i Žarka Markovića.

“Nakon ocjene navoda odgovornog advokata i izvedenih dokaza, ovaj sud je našao da je odgovorni advokat izvršio disciplinski prestup koji mu se stavlja na teret. Naime, odgovorni advokat ne spori da je izostao sa zakazanog ročišta glavne rasprave, pravdajući takav svoj postupak tvrdnjom da je vlastodavce desetak dana ranije obavijestio o otkazu punomoćja, te da mu isti nijesu plaćali nagradu za zastupanje u konkretnom konkretnim predmetima”, piše u rješenju.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti"

Bonus video: