Predao se osuđenik koji je pobjegao iz bolnice za psihijatriju

Vojvodić služi četvorogodišnju kaznu zatvora, na koju je osuđen zbog teškog razbojništva počinjenog 17. maja 2010. u filijali Podgoričke banke na Zabjelu
5151 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS Spuž, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS Spuž, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 07.07.2012. 09:13h

Dražen Vojvodić (25), osuđenik koji je prije 20 dana pobjegao iz specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru, vratio se na izdržavanje zatvorske kazne, kazao je “Vijestima” direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Miljan Perović.

Vojvodić se javio službeniku ZIKS-a, koji ga je nakon toga sproveo na izdržavanje kazne.

"Zbog bjekstva sa izdržavanja kazne, protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak", pojasnio je Perović.

On se od 17. februara nalazio na kliničkom posmatranju u odjeljenju za bolesti zavisnosti kotorske bonice.

U noći između 15. i 16. juna, navodno je sačekao da ostali pacijenti zaspu, presjekao rešetke na prozoru, uz pomoć čaršava spustio se sa drugog sprata bolnice i pobjegao.

Iz ZIKS-a su kazali da su ih tek četiri dana nakon Vojvodićevog bjekstva obavijestili o ovom događaju.

Vojvodić u spuškom zatvoru služi četvorogodišnju kaznu zatvora, na koju je osuđen zbog teškog razbojništva počinjenog 17. maja 2010. u filijali Podgoričke banke na Zabjelu.

Vojvodić, Mladen Vuletić, Duško Trifunović i Zoran Radosavović tada su uz prijetnju automatskom puškom i sa dva pištolja odnijeli iz banke 15.640 eura, a zatim pobjegli vozilom “zastava 128”.

Iz ZIKS-a su kazali da je Vojvodić posljednjih mjeseci tokom boravka u KP domu pokazivao znakove uznemirenosti, što je ukazivalo na bolest zavisnosti, zbog čega je upućen u Dobrotu na liječenje.

Bonus video: