Vladimir Kličko želi reprizu protiv Tompsona

Prije četiri godine Vladimir Kličko je nokautom u 11. rundi savladao Amerikanca Tonija Tompsona, koji je dobio priliku za revanš večeras u Bernu (oko 23 sata) na stadionu „Švajcarska”.
62 pregleda 5 komentar(a)
Vladimir Kličko i Tompson, Foto: Beta AP
Vladimir Kličko i Tompson, Foto: Beta AP
Ažurirano: 07.07.2012. 15:20h

Prije četiri godine Ukrajinac Vladimir Kličko je nokautom u 11. rundi savladao Amerikanca Tonija Tompsona, koji je dobio priliku za revanš večeras u Bernu (oko 23 sata) na stadionu „Švajcarska”.

Ulog je veliki, pošto mlađi od braće ukrajinskih šampiona brani šampionske pojaseve teške kategorije u verzijama IBF, WBA i WBO, dok je 39-godišnjem Tompsonu ovo posljednja šansa da postane najbolji bokser.

"Znam da će Tompson biti jako opasan. Tako je to kada borac zna da mu je to posljednja šansa. Uz to, još prije devet godina mi je bio sparing partner i pred njim nemam tajni, pa je znao i kako da se najbolje pripremi. Prije četiri godine sam ga dobio nokautom, ali se žalio da je imao problem sa koljenom, sada pitam rivala je li sve u redu da ne bi bilo izgovora", obratio se 36-godišnji šampion izazivaču na zvaničnom mjerenju.

Vladimir nikada teži nije ulazio u ring, pošto je imao 113 kilograma, a Tompson nikada nije bio lakši sa 111.

To govori u prilog ćinjenici da je 191 centimetar visoki Tompson želio da dobije na brzini u meču sa sedam centimetara višim Kličkom.

"Ja imam plan. Došao sam ovdje sa jasnim ciljem, da obavim posao", neuobičajeno je bio ćutljiv Tompson, koji je u karijeri doživio samo dva poraza, uz 36 pobjeda. Kličko je slavio čak 57 puta, uz tri poraza.

Meč će se prenositi u 150 zemalja, a na tribinama će biti 24.000 gledalaca.

Koliko je Tompson želio novu šansu potvrđuje podatak da je pristao na honorar od samo 800 hiljada dolara.

Bonus video: