Dr Savić: Stanje Bate Živojinovića stabilno

"Valter će sigurno dobiti još jednu bitku", kaže Lula Živojinović, supruga legende srpskog glumišta Velimira Bate Živojinovića (79), koji je u utorak doživio težak moždani udar i bori se za život u bolnici “Sveti Sava”
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2012. 18:25h

Svjesna ozbiljnosti svega što je snašlo njenog životnog pratioca, Lula kaže da će za Batin oporavak biti potrebno vrijeme i strpljenje, ali da ne sumnja u njegov duh, snagu i energiju.

"Evo me, ja sam svo vrijeme uz njega. Svjestan je, komunicira. Dobro je… Znate, bolest je takva da treba sačekati nekoliko dana. Ali, za sada, svi parametri govore da sve ide svojim tokom, u pozitivnom smjeru. Molim vas i da prenesete zahvalnost svima koji nas podržavaju u ovim teškim trenucima – rekla je Lula novinarima srpskih medija dok je sjedjela uz supruga.

Živojinoviću je pozlilo u utorak u prijepodnevnim satima. Zahvaljujući brzoj reakciji supruge Lule, koja ga je i dovezla u bolnicu, izbjegnut je fatalan ishod.

Direktor beogradske bolnice “Sveti Sava” dr Milan Savić kaže da slavni glumac nije u komi, ali mu je zdravlje ozbiljno narušeno.

"Oduzeta mu je jedna strana. Ima jako krvarenje. I dalje je pospan i teško komunicira. Teško je prognozirati ishod, ne samo kod njega, već kod svih pacijenata koji dožive ovako težak moždani udar kakav je on imao. Urađena mu je kompletna dijagnostika, vitalne funkcije su mu stabilne, a na terapiju za sada dobro reaguje"naveo je dr Savić.

On kaže i da, pored svega što ga je snašlo, veliki filmski i životni borac pokušava da komunicira sa najbližima koji su non-stop uz njega.

"Čak pokušava i da se šali" kazao je ispred bolnice jedan od rođaka Bate Živojinovića.

Bonus video: