Crnogorski olimpijski komitet sjutra slavi pet godina od prijema u MOK

„Vjerujemo da ćemo, nakon povratka iz Londona, imati posebnog razloga za slavlje i da će se ostvarenim rezultatima naših sportista na OI, ponositi čitava Crna Gora", kaže Simonović
101 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Luka Zeković
Dušan Simonović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.07.2012. 13:21h

Crnogorski olimpijski komitet obilježiće sjutra pet godina od kada je 7. jula 2007. godine, na generalnoj Skupštini Međunarodnog olimpijskog komiteta u Gvatemala sitiju postao dio velike olimpijske porodice.

Prema riječima predsjednika Dušana Simonovića, COK je „u periodu koji je iza nas ostvario zapažene rezultate, na koje smo ponosni“.

Crna Gora je u proteklom periodu učestvovala na brojnim sportskim manifestacijama kao što su Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine, Zimske Olimpijske igre u Vankuveru 2010. godine, Olimpijske igre mladih u Singapuru (2010.), Zimske Olimpijske igre mladih u Inzbruku (2012.), Mediteranske igre u Peskari 2009. godine, ljetnji i zimski Evropski Olimpijski festivali mladih (EYOF) u Beogradu (2007.), Poljskoj i Finskoj (2009.), Češkoj i Turskoj (2011.), Igrama malih zemalja Evrope u Lihtenštajnu (2011.).

“Crnogorski olimpijski komitet je u petogodišnjem periodu takođe postao član organizacija Mediteranskih igara i Igara malih zemalja Evrope i realizovao veliki broj međunarodnih aktivnosti, kao što su ostvarivanje saradnje sa Nacionalnim olimpijskim komitetima drugih država, organizacija međunarodnih skupova u Crnoj Gori, učestovanje na mnogim konferencijama i seminarima u organizaciji MOK-a, EOK-a, ANOK-a i drugih sportskih organizacija i institucija”, ističe Simonivić.

Radi ostvarivanja svojih ciljeva i zadataka, kaže Simonivić, “Crnogorski olimpijski komitet uspješno sarađuje sa nacionalnim sportskim savezima, sa državnim organima, nevladinim i drugim institucijama koje mogu doprinijeti uspješnom radu i razvoju sporta u Crnoj Gori”.

“Zahvaljujući razumijevanju države Crne Gore, podršci Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao i brojnih sponzora i partnera, COK je u pet godina svog postojanja realizovao najveći dio zacrtanih planova i programa, ali i podržao brojne aktivnosti sportista, sportskih saveza i organizacija, koje su prepoznate kao važne za napredak sporta u našoj zemlji”, navodi predsjednik COK-a.

U COK-u su posebno ponosni učešćem na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu, gdje će našu zemlju predstavljati 33 sportista - ženska rukometna reprezentacija, vaterpolo reprezentacija, džudista Srđan Mrvaljević, atletičari Slađana Perunović i Danijel Furtula, bokser Boško Drašković, strijelac Nikola Šaranović i jedriličar Milivoj Dukić.

„Vjerujemo da ćemo, nakon povratka crnogorske sportske delegacije iz Londona, imati posebnog razloga za slavlje i da će se ostvarenim rezultatima naših sportista na Olimpijskim igrama, ponositi čitava Crna Gora“, zaključio je Simonović.

Bonus video: