Policija otkrila zasade marihuane kod Ulcinja

Pored zasada se nalazilo i deset obranih i ogoljenih stabljika marihuane, kao i sredstva za vještački uzgoj bilja i bunar sa kojeg su, kako se sumnja, navodnjavani zasadi
161 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2012. 14:27h

Uprava policije je otkrila zasade opojne droge marihuana, na brdu Bijela Gora kod Ulcinja i zaplijenila oko 138 stabljika opojne droge, nakon čega je uhapsila, te podnijela krivičnu prijavu protiv P.N. (40), K.J. (31) oba iz Ulcinja i G.P. (29) iz Srbobrana, zbog osnovane sumnje, da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je, na brdu Bijela Gora u opštini Ulcinj, na nepristupačnom terenu, gdje je jedino moguće stići pješice, otkrila na dvije odvojene parcele, udaljene jedne od druge oko 20 metara, okružene i sakrivene šibljem, sa redovno održavana dva zasada, gdje su neke dosezale visinu od oko 120 centimetara, saopšteno je iz Uprave policije.

Pored zasada se nalazilo i deset obranih i ogoljenih stabljika marihuane, kao i sredstva za vještački uzgoj bilja i bunar sa kojeg su, kako se sumnja, navodnjavani pomenuti zasadi.

Policija je sprovođenjem konstantnih zasjeda, juče, oko 20,00 časova, lišila slobode P.N. i G.P. dok su vršili obrađivanje i navodnjavanje pomenutih zasada.

O događaju policija je odmah obavijestila Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Policija je izvršila uviđaj, kojom prilikom su porezane i izuzete pronađene stabljike marihuane, a izuzete su i ogoljene stabljike marihuane koje su bile odložene pored zasada.

Ukupna kličina stabljika marihuane biće poslata na vještačenje u Forenzički centar.

Policija je došla do sumnje, da je marihuanu na pomenutoj lokaciji pored P.N. i G.P. uzgajao i K.J., koji je takođe, juče, lišen slobode u stanu koji je koristio u Ulcinju.

Postupajući po naredbi Sudije za istragu Višeg suda u Podgorici policija je juče izvršila pretres stanova i drugih prostorija koje koriste K.J. i P.N., kojom prilikom su u stanu koji koristi P.N. pronađeni predmeti koji sumnja se služe za uživanje opojnih droga.

Policija je došla sumnje da su P.N., G.P. i K.J. namjeravali da uzgajanu marihuanu stave u promet.

Galerija

Bonus video: