Budva: Uhapšen državljanin Srbije zbog davanja mita policajcu

Kontakt policajac je izvršio kontrolu N.P. i isključio ga iz saobraćaja, a zatim o tome obavijetio patrolu saobraćajne policije
51 pregleda 21 komentar(a)
Korupcija, Foto: Ilustracija
Korupcija, Foto: Ilustracija
Ažurirano: 06.07.2012. 09:04h

Budvanska policija lišila je slobode državljanina Srbije N.P. (18) iz Bačke Topole zbog da je počinio koruptivno krivično djelo davanje mita, saopšteno je iz Uprave policije.

Filijala za suzbijanje privrednog kriminaliteta PJ Budva je Specijalnom državnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv N.P.

N.P. je, kako se sumnja, 05. jula 2012. godine, oko 12,30 časova u ulici Babilonija u Budvi, zaustavljen od strane policijskog službenika – kontakt policajca D.K. zbog saobraćajnog prekršaja koji je prethodno počinio upravljajući motociklom.

Kontakt policajac je izvršio kontrolu N.P. i isključio ga iz saobraćaja, a zatim o tome obavijetio patrolu saobraćajne policije koju je pozvao da dođe na lice mjesta radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

N.P. je tada, kako se sumnja, iz gepeka motocikla izvadio novčanicu u apoenu od 50 eura i dao je policijskom službeniku D.K, sa molbom da ga pusti i da ne preduzima prema njemu službene mjere i radnje.

Policijski službenik je o postupku 18-godišnjaka obavijestio starješine u PJ Budva i uz potvrdu izuzeo novčanicu od N.P., nakon čega je D.K. priveden u prostorije PJ Budva.

Specijalni državni tužilac je za N.P. donio rješenje o zadržavanju i on je potom zadržan u prostorijama za zadržavanje PJ Budva, stoji u saopštenju.

Osumnjičeni je predat Specijalnom tužiocu.

Bonus video: