Policajci iz regiona: Naš posao je isti gdje god ga obavljali

Turisti iz susjednih država, koji ovog ljeta budu odmarali na crnogorskom primorju, mogu da se obrate policijskim službenicima iz njihovih zemalja
84 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2012. 07:43h

Policajci iz Albanije, Hrvatske i Srbije, koji će u saradnji sa crnogorskim kolegama patrolirati primorjem do 1. septembra, vrele julske dane kada nijesu na dužnosti uglavnom provode šetajući.

TV Vijesti

Posao im, kako tvrde, ne pada teško, a policajci iz Crne Gore su ih prihvatili više nego dobro.

Turisti iz susjednih država, koji ovog ljeta budu odmarali na crnogorskom primorju, za eventualnu pomoć moći će da se obrate policijskim službenicima iz njihovih zemalja, koji će do kraja avgusta biti angažovani u okviru akcije Ljeto 2012, kao ispomoć kolegama u primorskim gradovima.

Prvi put na crnogorskom primorju mješovite policijske patrole >>>

Pomoćnik direktora policije i rukovodilac Operativnog štaba „Ljeto 2012“ Nikola Janjušević podsjetio je da je Uprava policije sklopila bilateralne sporazume sa policijama Srbije, Hrvatske i Albanije, kojima je predviđeno da određeni broj policijskih službenika u toku ljetnje turističke sezone, upute na ispomoć u područnim jedinicama u ispostavama u primorskim gradovima Crne Gore.

Babić i Rakočević

„Dolazim iz policijske uprave Prijepolje. Prvi put sam u Crnoj Gori i prvi put u međunarodnoj razmjeni policajaca. Jako sam zadovoljan, mnogo je dobro... Za ovih par dana, koliko sam tu, obavljao sam pozorničku djelatnost i patrolnu sa kolegama iz Budve - obilazili smo šetalište, Stari grad, saobraćajne patrole, uglavnom policijske poslove koje obavljam i u Srbiji”, kazao je Ivan Babić, srpski policajac.

Policajci iz Srbije od danas na crnogorskom primorju >>>

Hrvatski policajci u Herceg Novom i Budvi >>>

Albanski policajci na crnogorskom primorju za vrijeme sezone >>>

On je objasnio da je prije puta dobio telefon, čiji su brojevi objavljeni u medijima: “Kako bi naši turisti, ukoliko imaju neki problem, mogli da nam se obrate”.

“Tu smo kao neka veza između njih i policiijskih službenika u Crnoj Gori, da pomognemo u rješavanju problema ukoliko ih budu imali. Bilo je već poziva, uglavnom pitaju prilikom prelaska granice sa djecom šta je potrebno od dokumenata. Nije bilo nikakvih problema“, naveo je Babić.

Dodao je da mu je žao što s njim nije i njegova porodica.

Imajući u vidu da stiže iz policijske uprave Dubrovačko-Neretvanske i da radi u hrvatskoj prijestonici turizma - Dubrovniku, policijskom službeniku Matku Klariću ne smeta gužva u Budvi, jer je, kako je kazao, na to navikao.

Naš angažman je veoma dobar. Nijesam se do sada sreo sa albanskim turstima, ali sam tu za svaki slučaj, kazao je policajacc iz Albanije

Prvi put u Crnoj Gori je policajac iz Albanije Donaljd Isljami, koji nije krio oduševljenje što će dio ljeta provesti u Budvi.

“Naš angažman je veoma dobar. Nijesam se do sada sreo sa albanskim turstima, ali sam tu za svaki slučaj“, kazao je Donaljd.

A, da su se Budvani potrudili da ih dočekaju kako dolikuje dobrim domaćinima, potvrdio je stariji policajac u policijskoj područnoj jedinici Budva Željko Rakočević: “Saradnja sa momcima iz Srbije, Hrvatske i Albanije je izuzetna. Pomažu nam u tom dijelu da određeni broj lica oni poznaju bolje od nas, ukazuju nam na njih prilikom zajedničkih patrola”, kazao je Rakočević.

Galerija

Bonus video: