Dvije osobe povrijeđene u 24 nesreće

Iz Operativnog centra Uprave policije saopšteno je da je izdato 424 naloga za uplatu novčanih kazni i podnijeta 61 prekršajna prijava
0 komentar(a)
putevi, Foto: Zoran Đurić
putevi, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.07.2012. 07:41h

U Crnoj Gori u protekla 24 sata, dogodile su se 24 saobraćajne nezgode u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene.

Iz Operativnog centra Uprave policije saopšteno je da je izdato 424 naloga za uplatu novčanih kazni i podnijeta 61 prekršajna prijava.

Policija je oduzela 50 vozačkih dozvola.

Izbjegavajte vožnju u najtoplijem dijelu dana

Auto-moto savez Crne Gore savjetuju vozačima da, zbog visokih temperatura, izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana i da prave češće pauze.

Na djelovima magistralnih puteva M-2 Bioče-Kolašin-Mojkovac, Podgorica - Sotonići - Petrovac, M-2 i M-2.4 Debeli brijeg - Herceg Novi - Kotor - Budva-Bar - Sukobin i M-2.3 Podgorica - Cetinje - Budva zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila čija najveća masa prelazi pet tona do 17 do 22 sata.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i instalacija, za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz betona i asfalta.

Na magistralnom putu Ribarevina-Berane kod tunela Tivran saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz moguće kraće prekide, ne duže od deset minuta.

Na dionici Vilusi-Petrovići na regionalnom putu R-12 rekonstruiše se put, zbog čega je zabranjen saobraćaj za teška teretna vozila, a za ostale kategorije vozila saobraćaj je u prekidu od osam do deset i od 15 do 17 sati. Teretna vozila se u tom vremenskom periodu upućuju na alternativni put Vilusi-Klobuk-Trebinje.

Na magistralnom putu M-24 na dionici Vladimir-Sukobin raskrsnica za Ostros do Sukobina u toku je rekonstrukcija puta. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a mogući su i povremeni prekidi saobraćaja, ne duži od 15 minuta.

Na magistralnom putu Plužine-Nikšić, na lokacijama Most, Plužine i Pivski manastir saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog sanacije klizišta.

Na magistralnom putu M-2 Rožaje - Špiljani zbog sanacije tunela broj osam saobraća se jednom trakom.

Na regionalnom putu R-4 Pljevlja-Đurđevića Tara u mjestu Vlaškovec saobraća se jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu R-17 na dionici Ulcinj-Ada zbog izgradnje mosta na Port Mileni izmijenjen je režim saobraćaja i saobraća se u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici starog puta Podgorica-Danilovgrad, od skretanja za Malo brdo do skretanja za Rogame saobraćaj je zatvoren za sve vrste motornih vozila, zbog proširenja puta.

Bonus video: