Pred sudom još jedna optužnica protiv Momira Nikolića

Iz Specijalnog tužilaštva juče nije odgovoreno na pitanja “Vijesti” za koliko novca je navodno oštećen budžet, kada će optužnica biti predata sudu i zašto Specijalno tužilaštvo vodi ovaj postupak, ako je za to krivično djelo nadležno Osnovno državno tužilaštvo
2 komentar(a)
Momir Nikolić, Foto: Luka Zeković
Momir Nikolić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.06.2018. 10:17h

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je još jednu optužnicu protiv bosanskog biznismena Momira Nikolića i predalo je juče Višem sudu u Podgorici, saznaju “Vijesti”. Prema nezvaničnim saznanjima, on se tereti za utaju poreza i doprinosa, odnosno da je neprijavljivanjem poreza oštetio budžet za oko 100.000 eura.

Iz Specijalnog tužilaštva juče nije odgovoreno na pitanja “Vijesti” za koliko novca je navodno oštećen budžet, kada će optužnica biti predata sudu i zašto Specijalno tužilaštvo vodi ovaj postupak, ako je za to krivično djelo nadležno Osnovno državno tužilaštvo.

Podizanje optužnice ranije je najavljeno na suđenju Nikoliću, lideru PZP-a Nebojši Medojeviću i grupi aktivista DF-a koji su optuženi za pranje novca.

Nakon što su advokati odbrane na tom suđenju otkrili da je Nikolić u aprilu opet saslušan pred Specijalnim tužilaštvom, specijalna tužiteljka Lidija Vukčević je rekla da se optužnica priprema i da će je narednih dana predati sudu.

Advokati su na suđenju tvrdili da se tužilaštvo na ovakav potez odlučilo kako bi održalo već podignutu optužnicu, ali kako kažu, to je uradilo, sa zakašnjenjem i nakon što je Vrhovni sud u slučaju Šarić, iznio stav da je za krivično djelo pranje novca neophodno da novac bude pribavljen krivičnim djelom.

“Tužilaštvo je naknadno shvatilo da ima problem i postupak pokrenut protiv Nikolića treba da posluži kao podloga za ovaj slučaj”, kazao je tada advokat Dušan Radosavljević.

Specijalno tužilaštvo podiglo je ranije optužnicu protiv 12-člane grupe, osumnjičene da je predvođena Medojevićem i Nikolićem, prala novac.

Pored Medojevića i Nikolića, tom optužnicom su obuhvaćeni i Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen iNikola Jovanović.

Bonus video: