Pajković na čelu Odbojkaškog saveza Crne Gore

"Nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti da doprinesemo da se popravi slika i situacija u odbojkaškom sportu u Crnoj Gori", kazao je Pajković.
260 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2012. 12:40h

Ako ne bude neočekivanih obrta, Cvetko-Bule Pajković biće novi predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore, saznaju “Vijesti”.

Bivši igrač, trener i direktor Budvanske rivijere, kandidat je budvanskog kluba za nasljednika Dragana Marovića, koji je 11. juna podnio ostavku. Pošto ima i podršku Budućnosti, kao što je bio slučaj u izboru njegovog prethodnika, Pajković će, sasvim sigurno, dobiti povjerenje na redovnoj i izbornoj Skupštini OSCG, koja bi trebala da bude održana krajem avgusta.

"Nakon razgovora sa ljudima iz Budvanske rivijere, sa zadovoljstvom sam prihvatio kandidaturu", juče je potvrdio našu informaciju Pajković.

Posljednjih nekoliko godina Pajković nije direktno involviran u odbojkaška zbivanja, s obzirom na to da trenutno pokriva mjesto sekretara Sekretarijata za investicije opštine Budva (prije toga je bio direktor ekspoziture Podgoričke banke u Budvi).

Međutim, njegova odbojkaška biografija je duga i uspješna. Nakon igračke karijere, u Budvanskoj rivijeri i jedne sezone u Budućnosti (za vrijeme studija u Podgorici), Pajković, koji je 1987. i 1988. godine bio na spisku juniorske reprezentacije bivše Jugoslavije, prešao je u trenerske vode.

Između 1998. i 2002. godine je u Budvanskoj rivijeri bio prvi pomoćnik Veselina Vukovića, i, između ostalog, osvojio titulu i Kup u SR Jugoslaviji (2001. godine).

Od 2002. do 2007. godine je bio šef stručnog štaba Budvana, a već u prvoj samostalnoj sezoni na klupi Rivijere, tačnije 29. decembra 2002. godine, u finalu protiv Budućnosti osvojio je Kup SR Jugoslavije.

Nakon toga je upisao još jedno finale plej-ofa (2003. godine, poraz od Crvene zvezde) i Kupa SCG (2004. godine, poraz od Vojvodine), tri puta je vodio Budvane u evropskim kupovima.

Na kraju sezone 2006/2007. nakon poraza u finalu plej-ofa i Kupa Crne Gore, od Budućnosti, Pajković je podnio ostavku i preuzeo funkciju direktora kluba, koju je obavljao godini i po dana, nakon čega je izašao iz odbojke. Bio je i selektor muške juniorske reprezentacije Crne Gore.

"Iako sam posljednjih godina profesionalno van odbojkaških zbivanja, još kao član uprave Budvanske rivijere sam u toku svega. Poznajem ukupnu problematiku, znam da ima puno posla. Nadam da ćemo uspjeti da se okupimo i da probamo zajednički da rješavamo probleme, i što se tiče klubova i reprezentacije. Mislim da ne treba očekivati neke vanredne rezultate, treba prvo da počnemo od sitnih stvari, od najosnovnijih problema, pa onda do najvećih. Nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti da doprinesemo da se popravi slika i situacija u odbojkaškom sportu u Crnoj Gori", zaključio je Pajković.

Bonus video: