Velimir Bata Živojinović imao moždani udar

"Za dva dan, koliko leži u bolnici, teško je prognozirati da li će preživjeti ili ne, ali za sada mu je zdravlje dosta ugroženo. Pospan je i teško komunicira"
68 pregleda 6 komentar(a)
Bata Živojinović, Foto: Novosti.rs
Bata Živojinović, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 05.07.2012. 09:33h

Glumac Velimir Bata Živojinović (79) imao je moždani udar i smješten je u Specijalnoj bolnici za liječenje celebrovaskularnih bolesti "Sveti Sava".

Živojinović je u bolnicu primljen u utorak, rečeno je agenciji Beta u toj ustanovi.

Beogradski mediji prenose da Živojinović nije u komi, ali da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

B92 prenosi da uprkos svim naporima konzilijuma vrhunskih ljekara, prognoze su obeshrabrujuće.

"Za dva dan, koliko leži u bolnici, teško je prognozirati da li će preživjeti ili ne, ali za sada mu je zdravlje dosta ugroženo. Pospan je i teško komunicira", prenosi Press.

Jedan od velikana srpskog glumišta doživio je srčani udar u oktobru 2006. a bolovao je i od gangrene koju je prije tri godine izliječio na Kubi.

Kako se navodi, zbog infarkta srce mu je oštećeno, krvni sudovi su mu u lošem stanju, a uz to je i dijabetičar, što dodatno otežava situaciju.

Živojinović je rođen u selu Koraćica pod Kosmajem 1933. Debitovao je na filmu 1955. ulogom u "Pjesmi sa Kumbare", a zatim je snimio više od 250 filmova i serija. Status je potvrdio ulogom u filmu "Valter brani Sarajevo", zbog čega je postao legenda, ne samo na prostoru SFRJ, već i u Kini.

Bonus video: