Luka Đurović (33) uhapšen u Hrvatskoj nije na meti crnogorske policije

Đurović je pominjan u akciji "Balkanski ratnik", koju je pokrenula američka DEA, a koja je dovela do razbijanja klana Darka Šarića
235 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2012. 07:48h

Iz crnogorske policije saopštili su "Vijestima" da ne potražuju Baranina Luku Đurovića (33), koji je nedavno uhapšen u Hrvatskoj kada je kod njega pronađeno nekoliko falsifikovanih pasoša.

Hrvatska policija Đurovića je uhapsila na graničnom prelazu Nova Gradiška, a nakon ispitivanja u tužilaštvu, gdje se branio ćutanjem, doveden je pred sudiju za istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Iako za Đurovićem nije bila raspisana potjernica, on je iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku pokušao ući sa pasošem na ime Nikola Bogovac, koji je izdat u hrvatskom konzulatu u Subotici 2008.

Koristio se i dokumentima na ime Goran Borojević, koja je dobio u hrvatskoj ambasadi u Beogradu, dok mu je u Sarajevu izdat dokument na ime Danilo Mlinar. Đurović se na saslušanju branio ćutanjem, a određen mu je pritvor iako je ponudio jemstvo od 14.500 eura.

Đurovićevo hapšenje povezuje se sa kriminalnom grupacijom koju već mjesecima istražuje hrvatska policija zbog sumnje da su trgovali pasošima koji su završavali u rukama opasnih kriminalaca

Španska, hrvatska i srpska policija navodno ga dovode u vezu sa ubistvima Branislava Šaranovića, Slobodana i Danila Radonjića, Đorđa Kneževića, Dženana Ramovića i Tripa Penovića.

Španija ga, pišu hrvatski mediji, navodno potražuje zbog ubistva Kneževića 2009. u Barseloni, a Hrvatska zbog ubistva Penovića u Zagrebu 2008.

Njega povezuju sa Lukom Bojovićem, za kojeg se sumnja da je naručio ubistvo biznismena Danila Radonjića i Ramovića. Meta ubica tada je bio Radonjić, čiji je sin Slobodan 2009. nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Tijelo Slobodana Đurovića još nije nađeno, a, navodno, posljednji ga je vidio upravo Luka Đurović.

Branislav Šaranović koji je vodio privatnu istragu o sudbini Slobodana Radonjića ubijen je u oktobru 2009. na Dedinju.

Đurovićevo hapšenje povezuje se sa kriminalnom grupacijom koju već mjesecima istražuje hrvatska policija zbog sumnje da su trgovali pasošima koji su završavali u rukama opasnih kriminalaca.

Đurović je pominjan u akciji "Balkanski ratnik", koju je pokrenula američka DEA, a koja je dovela do razbijanja kriminalnog klana crnogorskog narkobosa Darka Šarića. To ime dovođeno je u vezu i sa "Pink Panterima", grupom kriminalaca koja je specijalizovana za krađe dragulja širom svijeta.

Đurović je navodno dovođen u vezu i sa pokušajem atentata na Budvanina Ivana Delića, kada je slučajno ubijen Nikšićanin Goran Pejović, avgusta 2008.

Bonus video: