Od urnebesne komedije do krimi drame ovog vikenda na TV Vijesti

Pred vama je raznovrstan filmski program koji će zadovoljiti svačiji ukus
100 pregleda 0 komentar(a)
Lista posljednjih želja, Foto: Youtube screenshot
Lista posljednjih želja, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 01.06.2018. 09:17h

Bogat i raznovrstan filmski program očekuje vas i ovog vikenda. Od komedije do krimi drame, Džek Nikolson, Morgan Friman, Adrijan Brodi, Hajden Kristensen..ovog vikenda na programu TV Vijesti.

Nasmijte se do suza uz komediju Usijana sedla, legendarnoj parodiji Mela Bruksa, koji izvrće ruglu sve i svakoga. Korumpirani guverner odobrava ukidanje smrtne kazne afroameričkom osuđeniku, ako ovaj prihvati da bude šerif u gradiću na Divljem zapadu, ubijeđen da će novi šerif poživjeti taman toliko da posluži potrebama guvernera i njegovog beskrupuloznog željezničkog magnata.

U Usijanim sedlima Mel Bruks je zaista pokazao zašto ga nazivaju kraljem parodija. On ismijava sve što stigne: bijele rasiste, zle kauboje, političare, priglupe seljačine, sveštenike, revolveraše, krvnike, naciste, Holivud, mjuzikle, a načini na koji ismijava su toliko raznovrsni da gledaocu ni u kojem slučaju ne može biti dosadno.

U subotu od 22.30h pogledajte akcijski krimi film Američka pljačka, priču o dvojici braće koji namjeravaju da opljačkaju banku.

Džejms duguje život svom starijem bratu Frenkiju jer je otišao u zatvor za zločin koji su počinili zajedno. Dok stariji brat u zatvoru izdržava kaznu za obojicu, Džejms je sredio svoj život, ima posao i djevojku. Kad Frenki izađe iz zatvora, ponovno je na ulici bez prihoda i stana, a i brat mu duguje… Sve je spremno za posljednji posao ove dvojica mladica u kojem je Džejmsova odanost bratu na testu.

U nedjelju od 20.00h ne propustite sjajnu komediju Lista posljednjih želja, u kojoj glavne uloge tumače oskarovci Džek Nikolson i Morgan Friman. Režiju potpisuje Rob Rajner.

Riječ je o dirljivoj, beskompromisnoj pustolovini koja pokazuje da nikada nije kasno živjeti život punim plućima. Dva smrtno bolesna čovjeka pokušavaju da ispune spisak poslednjih želja prije nego što obojica napuste ovaj svijet.

Edvard i Karter su stranci iz različitih društvenih slojeva, koje u datom trenutku povezuju dvije stvari: bolnička soba koju dijele i dijagnoza - neizlječiva bolest. Milijarder Edvard Kol i mehaničar iz radničke klase, Karter Čejmbers, potiču iz potpuno različitih svjetova. Na životnom raskršću, oni dijele bolničku sobu i otkrivaju da imaju nešto zajedničko: želju da provedu preostalo vrijeme radeći sve ono što su oduvijek željeli, i neostvarenu potrebu da se pomire s tim što jesu. Zajedno kreću na put. Uskoro postaju prijatelji i uče kako da žive život punim plućima. Svaka avantura precrtava po jednu stavku na njihovoj listi. Trenutak kada sastave listu stvari koje žele da prožive do kraja života predstavlja početak uzbudljive zajedničke avanture i prijateljstva za cio život.

Džek Nikolson za ovaj film je obrijao glavu, dok se Morgan Friman odlučio za masku. Stvarni sin Morgana, Alfonso Friman, u ovom filmu igra njegova sina. Karter je mehaničar. Morgan Friman u stvarnom je životu radio kao mehaničar u američkim avionskim snagama.

Film je osvojio nagradu NBR. Ima ukupno tri nominacije, među kojima jednu za nagradu Gremi.

Bonus video: