Žabljak: Italijanski turista povrijeđen od udara groma

On je sa dvoje sunarodnika planinario u masivu Durmitora, a nezgoda se dogodila u lokalitetu Duške police
60 pregleda 0 komentar(a)
Durmitor, Foto: Vijesti online
Durmitor, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 04.07.2012. 16:33h

Turista iz Italije, čiji identitet nije poznat, povrijeđen je oko 15 časova od udara groma.

On je sa dvoje sunarodnika planinario u masivu Durmitora, a nezgoda se dogodila u lokalitetu Duške police u blizini Dobrog dola.

Odmah nakon incidenta, djevojka iz te grupe došla je do regionalnog puta Žabljak - Plužine, zaustavila prvi automobil koji je naišao i događaj prijavila žabljačkoj policiji.

Kazala je da je u međuvremenu telefonom kontaktirala dvojicu prijatelja sa kojima je bila u grupi, od kojih je jedan povrijeđeno lice. Policiji je pružila informaciju da se njih dvojica kreću ka putu, da povrijeđeni otežano govori i da djeluje dezorjentisano.

Prema povrijeđenom turisti uputili su se iskusni žabljački spasioci Batrić Grbović i Zoran Šaco Vojinović kako bi mu pružili potrebnu pomoć i dopremili ga u medicinsku ustanovu u Žabljaku.

Oko 17 časova spasioci su sa imali kratak kontakt sa turistima na putu u Todorovom dolu, u trenutku dok su Italijani sjedali u automobil.

U telefonskom razgovoru spasioci su „Vijestima“, kazali da su Italijani žurno otputovali prema Plužinama.

Na njima nijesu uočili povrede, a nijesu uspjeli ni da saznaju njihova imena. Jedino da su gosti eko naselja „Izlazak“ iz Plužina.

Bonus video: