PRIZNANJE ZA PROZNI TEKST

Gordanu Sarić nagradili Australijanci

Sarić je na konkursu Udruženja slobodnih umjetnika Australije osvojila je prvo mjesto za prozni tekst “Kosa”
117 pregleda 1 komentar(a)
Gordana Sarić, Foto: Privatna arhiva
Gordana Sarić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.06.2018. 07:58h

Pjesnikinja ljubavi, kako je najčešće zovu, Gordana Sarić, na konkursu Udruženja slobodnih umjetnika Australije osvojila je prvo mjesto za prozni tekst pod nazivom “Kosa”.

“I ove, kao i prethodnih godina imali smo težak zadatak da odaberemo pobjednike konkursa jer su prispjeli radovi koje smo odabrali i štampali u zborniku zaista sjajni i smatramo da su svi autori, samim tim što su njihovi radovi štampani u zborniku ‘Topla reč 4’ pobjednici”, saopštili su organizatori.

Na konkurs je pristiglo 1.063 radova od 930 autora, a u zborniku je zastupljeno stotinu autora. U Čačku su, na promociji četvtog međunarodnog zbornika “Topla reč”, pobjednicima uručene povelje, a Gordani Sarić povelju je uručila Suzana Glišović.

Sarićeva, bez koje su kulturne manifestacije u gradu pod Trebjesom, a i šire gotovo nezamislive, nedavno je na sedmom međunarodnom pjesničkom festivalu “More na dlanu” u Puli dobila povelju za poseban doprinos širenju riječi, ljubavi i kulture uvažavajući azličitost među narodima.

Gordana Sarić je profesorica francuskog jezika, piše ljubavnu i dječiju poeziju kao i prozu. Objavila je 18 knjiga i zastupljena je u brojnim antologijama i zbornicima regiona. Dobitnica je većeg broja nagrada i priznanja, među kojima je i najveće priznanje Nikšića, Nagrada oslobođenja 18.septembar. Organizatorka je i voditeljka brojnih manifestacija, humanitarni radnik, a proglašena je i za volontera godine Crne Gore.

Preporučujemo za Vas