Sagan opet iznenadio

Ovo je za Slovaka druga pobjeda na ovogodišnjem “Tur de Fransu”, pošto je trijumfovao na prvoj etapi od Liježa do Serainga.
53 pregleda 0 komentar(a)
Peter Sagan, Foto: Beta AP
Peter Sagan, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.07.2012. 18:02h

Dvadesetdvogodišnji Peter Sagan, član Likvigasa, opet je iznenadio u trećoj etapi, prvoj na teritoriji Francuske, dugoj 197 kilometara koja je vožena od Oršijea do Bulonj sur Mera.

Ovo je za Slovaka druga pobjeda na ovogodišnjem “Tur de Fransu”, pošto je trijumfovao na prvoj etapi od Liježa do Serainga.

Trka je rješavana u posljednjih 500 metara, a otežavajuća okolnost za bicikliste bila je uzbrdica. Slovak je tu pokazao da izrasta u velikog biciklistu i kroz ciljnu ravnicu prošao je prvi u vremenu 4:42:58 sati.

Drugi je bio Norvežanin Edvald Boason Hagen (Skaj), a treći još jedan Slovak Peter Velits (Kvik Step). Obojica su za pobjednikom zaostali sekundu.

Nešto više od 200 metara prije cilja, Slovaka su sjajno pratili branilac titule, Australijanac Kadel Evans (BMC Rejsing) i Švajcarac Mihael Albasini (Orica). Međutim, nisu izdržali do kraja, pa je Albasini bio peti, a Evans šesti.

Fabijen Kanćelara (Radiošek Nisan) zadržao je žutu majicu, pošto je kroz cilj prošao kao četvrti. Švajcarac i dalje ima sedam sekundi prednosti u odnosu na Britanca Bredlija Viginsa (Skaj), koji je pao 200 metara prije cilja.

Međutim, dodijeljeno mu je prolazno vrijeme kao glavnoj grupi.

Treće mjesto u generalnom plasmanu drži Francuz Silvan Šavanel (Omega Kvikstep) sa, takođe, sedam sekundi zaostatka u odnosu na Kanćelaru.

Sjutra se vozi 4. etapa duga 214,5 kilometara od Abevila do Ruana.

Bonus video: