Nakon pet godina sjetio se da je pucao

Zečević je jedan od četvorice optuženih za ubistvo Vladimira Rakočevića i ukrajinskog državljanina Adalberat Šuta
747 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2012. 17:10h

Aleksandar S. Zečević iz Berana, priznao je juče, nakon skoro pet godina, da je pucao iz pištolja "crvena zastava" kalibra 7,65 milimetara u bašti restorana "Jadranska straža" u Budvi i da je sa dva hica pogodio i ranio Željka Jankovića.

Zečević je jedan od četvorice optuženih za ubistvo Vladimira Rakočevića i ukrajinskog državljanina Adalberat Šuta u bašti budvanskog restorana “Jadranska straža” 13. septembra 2007. godine, kao i za ranjavanje Vladimira Jankovića i Željka Jankovića.

Zečević je predsjedniku vijeća sudiji Dragoju Joviću u Višem sudu kazao da želi da izmijeni odbranu: "Pucao sam iz pištolja. Živio sam u restoranu Jadranska straža i radio kao menadžer. Nakon što sam obavio uvid u popis robe za nabavku pića, toga dana, 13. septembra, krenuo sam prema donjoj terasi restorana. Primijetio sam dva momka. Jedan je zastao naspram mene, a drugi na samom ulazu u donju terasu.

Ovaj što je zastao naspram mene, bio mi je desnom bočnom stranom okrenut, držao je ruku na pojasu gdje mu se nalazila torbica. Čuo sam neki razgovor na terasi i to pojačanim i povišenim tonom, kao neki verbalni duel. Kada sam izašao, primjećujem da jedan momak sjedi u ćošku za stolom, dok je drugi ustao i krenuo prema Zindoviću, koji je sjedio za stolom.

U tom trenutku nalazio sam se na sredini donje terase i okrenuo sam se prema Zindoviću. Tada čujem jedan pucanj iza mojih leđa sa lijeve strane. Čujem škripu stolica. Počinje pucnjava. Zindović sa dva pištolja puca. Ja se mahinalno okrećem prema momku koji mi je bio bočno okrenut i sada smo licem u lice okrenuti. Udaljen je oko pet-šest, a možda i tri metra.

Ne mogu sada da pojasnim, a ukoliko bi bila rekonstrukcija događaja, pokazao bih svoju poziciju. Vidio sam da taj momak i dalje drži ruku na pojasu i torbici. Ja tada vadim pištolj, repetiram i ispaljujem dva hica u pravcu njegovih nogu. Kasnije sam saznao da se radi o Željku Jankoviću. Nisam imao namjeru da ga ubijem", izjavio je Zečević.

Zečević je objasnio da je bio i menadžer i stražar i da je zbog toga nosio pištolj

On je na pitanje zamjenika višeg državnog tužioca Željka Tomkovića kazao da se pištolj nalazio u sefu, a šifru od sefa mu je dao vlasnik Kuznjecov. Zečević je objasnio da je bio i menadžer i stražar i da je zbog toga nosio pištolj.

Na pitanje svog branioca advokata Danila Mićovića, Zečević je pojasnio da je prvi hitac čuo da je dopirao iza njegovih leđa i to sa terase kafe-bara "Hot Mun" i stolova koji su bili u blizini staze koja ide prema donjoj terasi "Jadranske straže" jer su ovo susjedni lokali.

"Osjećao sam uzbuđenje, strah i paniku, jer sam bio životno ugrožen kada je ispaljen prvi hitac", opisao je okrivljeni svoja osjećanja.

Na pitanja branioca okrivljenog Zindovića, advokata Dragoljuba Đukanovića, Zečević je pojasnio da samo pretpostavlja da je Zindović pucao sa dva pištolja.

Prema optužnici, Dragan Đ. Zindović zvani Giga, Radojica S. Zeković, Aleksandar S. Zečević i Rajko D. Knežević, optuženi za ubistvo Rakočevića i ukrajinskog državljanina Adalberta Šuta, te ranjavanje Vladimira i Željka Jankovića.

Zindović je na ponovljenom suđenju u novembru 2011. priznao da je pucao iz dva pištolja u bašti restorana, ali kako je objasnio, tek nakon što je neko ispalio hitac u njegovom pravcu.

Suđenje se nastavlja 17. septembra, te 1. i 15. oktobra.

Galerija

Bonus video: