Po godinu i dva mjeseca za napad na Mandićevog sestrića

Vešović i Vukićević su, prema optužnici, 19. marta, oko 11 časova, prepriječili put Mandiću koji je bio u svom automobilu sa Radosavom Jokićem
604 pregleda 6 komentar(a)
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 02.07.2012. 18:05h

Mišo Vešović i Danilo Vukićević osuđeni su na po godinu i dva mjeseca zatvora zbog napada na Danila Mandića, sinovca lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković produžio im je pritvor, a obrazlažući presudu on je naveo da je odbrana osuđenih bila sračunata i neistinita i da svjedočenje oštećenog, saslušanje svjedoka i nalaz vještaka ukazuju da su oni počinili krivična djela koja su im stavljena na teret.

Vešović je osuđen za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda, dok se Vukićević tereti za nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja, zbog događaja od marta ove godine, kada su na raskrsnici Ludviga Kube i Slavonske ulice, navodno, izvukli Mandića iz vozila i izudarali ga pištoljima u predjelu glave.

Vešović i Vukićević su, prema optužnici, 19. marta, oko 11 časova, prepriječili put Mandiću koji je bio u svom automobilu sa Radosavom Jokićem.

Vešović je u sudnici ispričao da je Mandića udario mobilnim telefonom, a ne pištoljem

Nakon toga, Vešović, a za njim i Vukićević uputili su se prema Mandiću i Jokiću, repetirajući pištolje uperene u njih. Drškom pištolja Vešović je udario Mandića u glavu, a zatim ga je, izvlačeći ga iz auta, ponovo udario, nakon čega je ovaj izgubio svijest i pao, a Vešović je nastavio da ga udara.

Mandić je tom prilikom dobio teške tjelesne povrede, između ostalog, i otvoreni prelom lobanje.

Vešović je u sudnici ispričao da je Mandića udario mobilnim telefonom, a ne pištoljem, i tvrdio da mu je Mandić više puta u prošlosti prijetio i da je bio u grupi momaka koji su ga tri puta ranjavali, bacali mu bombu na porodičnu kuću i palili mu vozila.

Vukićević se branio ćutanjem.

Bonus video: