U Tivtu spašena davljenica

Odmah je pozvana Hitna pomoć koja je na plažu na koju su spasioci izvukli onesviješćenu djevojku, stigla za samo par minuta
8 komentar(a)
Plaža Seljanovo, Foto: Siniša Luković
Plaža Seljanovo, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.07.2012. 14:56h

Brzom intervencijom tivatske hitne pomoći i policije, te prisebnošću ostalih kupača, sinoć je na plaži ispred restorana "Big Ben" na Seljanovu spašen život dvadesetosmogodišnje Danke Cicović iz Pljevalja.

Njoj je dok se kupala u moru, oko 20.30 pozlilo zbog čega je Cicovićeva počela da se davi. U pomoć su joj odmah pritekli Boris Milićević iz Podgorice koji je sa njom plivao i mladić koji je sa obale skočio u more i pomogao u spašavanju.

Odmah je pozvana Hitna pomoć koja je na plažu na koju su spasioci izvukli onesviješćenu djevojku, stigla za samo par minuta, nakon čega su Cicovičćevoj ljekari ukazali neophodnu pomoć.

„Zatekli smo djevojku u nesvjesnom stanju od posljedica utapanja. Saturacija sa kiseonikom bila je jako slaba, oko 56 odsto, ukazana je prva pomoć i zahvaljujući brzoj reakciji naše ekipe prebačena je u kotorsku bolnicu gdje je obavljenja reanimacija i dat kiseonik. Pacijentkinja se oporavlja u bolnici u kojoj je ostavljena na 24-časovno posmatranje.”- kazala je tim povodom gostujući u programu Radio Tivta doktorica Danijela Stojanović iz tivatske službe Hitne pomoći.

Ovo je inače, prvi ovogodišnji slučaj davljenja na Tivatskoj rivijeri koji je na kraju zbog prisebnosti kupača i brze reakcije medicinara ipak imao sreća ishod.

Bonus video: