Vremeplov: "Da živimo bolje" pobjednik izbora

Podaci iz opština svjedoče o masovnom izlasku birača na birališta
479 pregleda 3 komentar(a)
Milo Đukanović, Svetozar Marović, DPS 2002
Milo Đukanović, Svetozar Marović, DPS 2002
Ažurirano: 01.06.2018. 08:37h

Izborna lista “Da živimo bolje - Milo Đukanović” ubjedljivo je pobijedila na vanrednim parlamentarnim izborima koji su juče održani u Crnoj Gori.

Prema nezvaničnim podacima, poslije prebrojenih 81,5 odsto glasačkih listića, koalicija “Da živimo bolje” osvojila je 50,10 odsto glasova. Socijalistička narodna partija, prema tim podacima, osvojila je 35,52, a Liberalni savez CG 6,36 odsto glasova.

Nijedna druga partija nije uspjela da preskoči cenzus od tri odsto koji obezbjeđuje ulazak u parlament i učešće u raspodjeli 78 poslaničkih mjesta. U skupštinske klupe mogli bi ući samo još Demokratski savez i Demokratska unija Albanaca s obzirom na zakonsku odredbu o raspodjeli pet mandata na području gdje pretežno žive Albanci.

Reformska koalicija je pobijedila u 14 opština: Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Baru, Beranama, B. Polju, Kotoru, H. Novom, Tivtu, Budvi, Ulcinju, Rožajama, Plavu i Danilovgradu, a SNP je osvojila većinu u Pljevljima, Andrijevici, Plužinama, Kolašinu, Mojkovcu, Šavniku i Žabljaku.

Podaci iz opština svjedoče o masovnom izlasku birača na birališta.

Bonus video: