Alonso želi da dizajnira trkačku stazu

Španac osmislio stazu za karting koja se uskoro otvara u njegovom rodnom gradu Ovijedu
0 komentar(a)
Alonso, Foto: Beta/AP
Alonso, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.07.2012. 15:14h

Španac Fernando Alonso, vozač Ferarija, rekao je da ne planira da se uskoro povuče, ali je otkrio šta ima u planu da radi po okončanju karijere u Formuli 1, prenosi B92.

Alonsu su fanovi poslali preko 1500 pitanja preko društvene mreže Tviter, a on je odgovorio na neke najzanimljivije preko zvaničnog sajta tima.

"Mnogi me pitaju šta planiram da radim u budućnosti, kada završim karijeru, ili da li ću osnovati svoj tim. Zašto da ne? To bi bila zanimljiva avantura. Ako mi Berni Eklston to dozvoli, volio bih da dizajniram pravu trkačku stazu, sličnu onoj za karting koju sam osmislio u blizini Ovijeda, koja će biti otvorena uskoro“, rekao je Alonso.

Vozač Ferarija je, takođe, otkrio koliko je trijumf na Velikoj nagradi Evrope u Valensiji prije nedjelju dana bio poseban za njega.

“Kada sam stao na podijum, emocije su me preplavile. Skoro svi na tribinama su nosili crveno, imali su zastave Španije, Asturije i Ferarija. Ta nevjerovatna radost pobjede u tako teškoj sezoni bila je pomiješana sa emocijama koje je donijela činjenica da sam to učinio pred svojim navijačima. U Španiji je trenutno teška situacija, mnogi koji su došli da me podrže morali su zbog krize mnogo toga da se žrtvuju i hvala im na tome“, istakao je Alonso.

Naredna trka šampionata Formule 1 vozi se 8. juna na stazi “Silverston“, za Veliku nagradu Velike Britanije.

Bonus video: