Luka Rakić novi biser crnogorske atletike

Član Mornara je treći put zaredom postao prvak Crne Gore na 100 metara, trijumfovao je i u trci na dvostruko dužoj dionici i štafeti 4x100 metara
56 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2012. 11:52h

Na nedavno održanom seniorskom prvenstvu Crne Gore u atletici, atletičari AK Mornar su još jednom ostvarili zapažene rezultate.

Mlada Ljiljana Matović je osvojila pet zlatnih medalja - na 100 i 200 metara, skoku udalj, na 100 sa preponama i u štafeti 4x100.

Time je zaslužila epitet najbolje seniorke i dokazala da se na nju sa pravom mora računati u budućnosti, s obzirom na to da je još juniorka.

Talentovani Luka Rakić je osvojio tri medalje.

Član Mornara je treći put zaredom postao prvak Crne Gore na 100 metara, trijumfovao je i u trci na dvostruko dužoj dionici i štafeti 4x100 metara.

Njegov rezultat na 200 metara 21,77 je samo tri stotinke slabiji od rekoda Crne Gore i ubjedljivo je najvredniji rezultat takmičenja sa 957 bodova prema tablicama IAAF.

Otuda možda i čudi podatak da nije proglašen za najboljeg pojedinca ovog šampionata od strane nekih medija.

"Očekivali smo da će ovaj rezultat biti dovoljan Luki da nastupi na EP u Helsinkiju, ali smo sigurni da će nastupiti na Balkanskom prvenstvu za seniore. Znamo da će se naš takmičar za to prvenstvo pripremiti na najbolji mogući način. Iskreno vjerujem da će Crna Gora već tada dobiti nove rekorde u disciplinama na 100 i 200 metara. Samim tim, uvjereni smo da će Luka na tom takmičenju ostvariti i dobar rezultat", kategoričan je predsjednik AK Mornar, dr Dragan Tomanović.

Bonus video: