Ćaćić: Dobili smo dobru grupu

"S obzirom da dalje ide i pet drugoplasiranih, kad bismo ugrabili to drugo mjesto, sa tri-četiri pobjede, mislim da drugi krug ne bi bio nedostižan", dodao je Ćaćić.
0 komentar(a)
Ćaćić, Foto: Www.cev.lu
Ćaćić, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 30.06.2012. 22:23h

Ako uspiju, kako je najavio predsjednik Miloš Marović, da sprovedu planove u formiranju ekipe za iduću sezonu, odbojkaši Budvanske rivijere mogli bi da se uključe u borbu za drugo mjesto u grupi B Lige šampiona i tako, eventualno, izbore plasman u drugu rundu takmičenja, kao prije dvije sezone, kada su ostvarili najveći uspjeh u istoriji crnogorske odbojke.

Budvani su na žrijebu, koji je u petak održan u Beču, za rivale u grupi B dobili Berlin (Njemačka), Lokomotivu iz Novosibirska (Rusija) i Češke Budejovice (Češka).

Berlin i Češke Budejovice su šampioni svojih zemalja, dok je Lokomotiva bila trećeplasirana u Rusiji, iza Zenita i Dinama.

"Pošto ima dvije-tri grupe koje su „ubitačno“ teške, mislim da smo dobro prošli. Sa Berlinom i Češkim Budejovicama može da se igra. Sada je sve na upravi kluba oko pojačanja, ali mislim da je grupa mnogo dobra. Nije prelaka, jer takvih nema u Ligi šampiona, ali nije ni preteška da bismo odmah digli ruke", kaže za „Vijesti “ primač servisa Vojin Ćaćić, primač servisa, uz Nemanju Stevanovića i Rada Papovića trenutno jedini senior pod ugovorom u budvanskom timu.

U drugu rundu, u fazu eliminacija (plej-of runda), idu pobjednici grupa i pet najboljih drugoplasiranih ekipa. Kako će među putnicima u drugu rundu biti i budući domaćin finalnog turnira (16. i 17. marta), koji tamo ide direktno, onda će to osloboditi još jedno mjesto za drugoplasiranu ekipu. Posljednja drugoplasirana ekipa i tri najbolje trećeplasirane idu u Kup CEV.

Takmičenje po grupama počinje 22. oktobra, a završava se 11. decembra.

"S obzirom da dalje ide i pet drugoplasiranih, kad bismo ugrabili to drugo mjesto, sa tri-četiri pobjede, mislim da drugi krug ne bi bio nedostižan", dodao je Ćaćić.

Berlin je protekle sezone četvrti put u klupskoj istoriji bio šampion Bundes lige, prvi put od 2004. godine, od kada je sedam sezona vladao Fridrihshafen. Najbolji rezultat u LŠ ostvario je 2005. godine, kada je prošao prvu fazu takmičenja, a u osmini finala je eliminisan od Pari voleja. Prije dvije godine je Berlin završio na trećem mjestu u Čelendž kupu, a treći je bio i 1999. godine i u Kupu CEV.

Lokomotiva Novosibirsk je prije tri i po godine eliminisala Budućnost u osmini finala Kupa CEV (ispala je u četvrfinalu), a ove sezone je osvajanjem trećeg mjesta u ruskom šampionatu napravila najveći uspjeh u istoriji kluba. U polufinalu plej-ofa je poražena od Zenita (3-0 u pobjedama), dok je za treće mjesto bila bolja od Iskre iz Odincova (2:3 u gostima, 3:0 kod kuće). Prošle sezone je u LŠ ispala u osmini finala od turskog Arkasa, koji je u revanšu bio bolji u zlatnom setu (Lokomotiva je slavila 3:0 kod kuće, dok je u gostima izguibila 3:2).

Češke Budejovice su protekle sezone osvojili sedmu titulu, prvu od 2000. godine. Najbolji rezultat na evropskoj sceni češki tim je ostvario 1998. godine, kada je stigao do finalnog turnira Kupa CEV i završio na četvrtom mjestu. Češke Budejovice su lani u LŠ ispali u grupi, sa pobjedom i pet poraza.

“Moje mišljenje je da trebamo da probamo da prođemo grupu. Mislim da možemo da igramo sa Berlinom i pogotovo Češkim Budejovicama. Lokomotiva je ekipa van konkurencije, sa ogromnim budžetom, i u ovom sistemu je teško i razmišljati o prvom mjestu u grupi, jer su nosioci ruske i italijanske ekipe. Sad sve zavisi kakvu ćemo ekipu formirati, šta ćemo tu uraditi, odnosno da li ćemo uspjeti da sprovedemo ono što smo planirali”, rekao je „Vijestima“ predsjednik Budvana Miloš Marović.

Raspored mečeva grupe B

Prvo kolo (24. okotobar)

Berlin – Češke Budejovice

Budvanska rivijera – Lokomotiva

Drugo kolo (31. oktobar)

Lokomotiva – Berlin

Češke Budejovice – Budvanska rivijera

Treće kolo (14. novembar)

Berlin - Budvanska rivijera

Češke Budejovice – Lokomotiva

Četvrto kolo (21. novembar)

Lokomotiva – Češke Budejovice

Budvanska rivijera – Berlin

Peto kolo (5. decembar)

Budvanska rivijera – Češke Budejovice

Berlin – Lokomotiva

Šesto kolo (12. decembar)

Lokomotiva – Budvanska rivijera

Češke Budejovice - Berlin

Bonus video: