Trojica zatvorenika se isjekli žiletom u ZIKS-u: Iživljavaju se nad nama

"Isjekli smo se žiletima kako bi pokazali da su službenici nepravedni i bahati prema nama"
248 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2012. 10:11h

Trojica osuđenika spuškog zatvora za kratke kazne Ivica Mihajlović, Bišo Lekić i Milan Bigović isjekli su se juče žiletima i otpočeli štrajk glađu.

Izvor "Vijesti" iz zatvora, kazao je da su oko 11 sati njih trojica spriječili drugog osuđenika da motkom povrijedi drugog osuđenika, nakon čega im je navodno izrečena disciplinska mjera, usamljenje.

"Isjekli smo se žiletima kako bi pokazali da su službenici nepravedni, bahati i da se iživljavaju nad nama. Na snimku sa nadzorne kamere može se vidjeti da nismo napravili incident. Zbog toga što su htjeli da nas pošalju u samice svi u zatvoru za kratke kazne stupili su u štrajk glađu", kazao je jedan od osuđenika.

Iz uprave ZIKS-a "Vijestima" je rečeno da su osuđenicima "nakon koškanja izrečene disciplinske mjere", i da niko nije povrijeđen, već da su se samo izgrebali.

Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Cme Gore, dr Vladimir Dobričanin potvrdio je daje osuđenik Mihajlović juče dovođen na pregled u KC CG i da ima manju posjekotinu na nadlaktici.

"Nakon što mu je ukazana pomoć, osuđenik je otpušten iz KG CG", kazao je dr Dobričanin.

Galerija

Bonus video: