Odbijena tužba: MANS nije povrijedio čast inspektorke Brajović

Brajović je MANS tužila zbog pretrpljenih duševnih bolova, povrede časti i ugleda
325 pregleda 10 komentar(a)
Nataša Brajović, Foto: Vesko Belojević
Nataša Brajović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.06.2012. 16:39h

Tužba inspektorke zaštite prostora Nataše Brajović protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), odbijena je u Osnovnom sudu kao neosnovana.

Brajović je MANS tužila zbog pretrpljenih duševnih bolova, povrede časti i ugleda, nakon što je ta NVO protiv nje podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je u više slučajeva nelegalne gradnje u kojima je obavljala inspekcijski nadzor zloupotrijebila službeni položaj i nesavjesno vršila dužnost nadzora.

"U obrazloženju odluke, sudija Vesna Banjević navela je da Brajovićevoj nije povrijeđena čast i ugled, i da nema pravo na nadoknadu štete, jer navodi MANS-a nijesu sadržine koja povređuje pretpostavku nevinosti", kazao je "Vijestima" zastupnik MANS-a, advokat Veselin Radulović.

On je ocijenio da je odbijanje tužbenog zahtjeva Brajovićeve logično, jer je očigledno da je cilj tužilje bio da zastraši predstavnike MANS-a, ali i sve druge koji govore o nepravilnostima u državnim organima i institucijama.

"Brajović je u prvom postupku, završenom prošle godine povlačenjem tužbe, odnosno rješenjem kojim se tužba smatra povučenom, zato što njeni advokati nisu došli na ročište, tražila 8.000 eura. U novom postupku tražila je naknadu štete u iznosu od 12.000 eura. Očigledno je bilo da je tužba podnijeta sa ciljem obeshrabrivanja i zastrašivanja MANS-a i svih drugih koji žele da govore o nezakonitom radu u državnim organima i koji žele da podnose krivične prijave zbog takvog rada ili nerada", kazao je Radulović.

Pojasnio je da je svaki navod MANS-a potkrijepljen dokazima i da oni nisu iznijeli nijednu činjenicu za koju nisu imali pismeni dokaz.

Bonus video: