Ljetnji trend: Tamni pramenovi - svijetla podloga

237 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2012. 18:40h

U ljetnjim mjesecima je njega kose obaveza svake dame, jer postoji veliki rizik da se ošteti od spoljašnjih uticaja (morska so, hlor u bazenima, sunce, UV zraci, neadekvatna njega,...).

Osim hranjenja kose odgovarajućim preparatima namijenjenim upravo njezi u ljetnjem periodu, farbanje je postalo ritual kod pripadnica ljepšeg pola, ali i kod muškaraca.

Bez obzira na navedene štetne faktore po vašu kosu, farbanje je neizostavno ljeti ako ne želite da izgledate neuredno.

Naravno, ovo podrazumijeva stručno korišćenje farbi bez eksperimentisanja (posvetljavanja i izvlačenja pramenova) kod kuće.

Za ovu sezonu stručnjaci preporučuju tamne pramenove na svijetloj podlozi, dok se plavuše zbog tamnog izrastka opredjeljuju za svijetlo plave, crvene tonove i boju meda.

Ukoliko ste plavuša, pa je farbanje obavezno svake 3 nedjelje, nikada ne farbajte cijelu kosu, već samo izrastak i uvijek kosu ispirajte nakon kupanja u moru.

Savjet za brinete je da se odluče za nijansu tamniju boju kose od one koju inače koriste, jer će kosa na moru svakako brže posvijetljeti od svakodnevnog kupanja.

Ukoliko volite da pratite trendove, za ovo ljeto je pravi hit ofarbati samo krajeve (oko 15 cm) u plavu, ljubičastu ili crvenu.

Takođe, možete iznutra izvući par pramenova pomenutih boja i nikako to ne radite sami, posebno ako želite da ovaj efekat postignute na tamnijoj kosi.

Najbitnije je da sve rituale (farbanja, šišanja, tretmana,...) odradite prije i nakon ljetovanja, a ne za vrijeme odmora, da biste mogli da se prepustite uživanju.

Bonus video: