Milija Krgović za kupovinu ličnih karata dobio 6 mjeseci

Sva četvorica su tvrdila da je Krgović cijeli posao obavljao za DPS , kao i da je centrala iz koje su stizale instrukcije u Nikšiću
227 pregleda 4 komentar(a)
lične karte, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
lične karte, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.06.2012. 15:36h

U hercegnovskom Osnovnom sudu danas su izrečene presude jedanaestorici osoba optuženih “zbog povrede slobode opredjeljenja pri glasanju”.

Zatvorske kazne izrečene su Miliji Krgoviću, Goranu Popoviću i Puniši Mališiću, a Željko Mijović, Aleksandra Jovanović, Tamara Tauzović, Velibor Topović, Nikola Milović, Ivana Vukotić, Svetlana Zogović i Željka Jovanović dobili su uslovne kazne.

Prvooptuženi Milija Krgović kome je sudjeno u odsustvu i koji je bio organizator “posla” osuđen je na šest mjeseci zatvora, Po ocjeni suda on je imao najveći stepen krivice pošto je inicirao i organizovao kupoprodaju ličnih karata.

Osim toga imao je otežavajuću okolnost jer je u prethodnom periodu više puta osuđivan za razna djela.

Svi , osim odsutnog Krgovića, na pretresu, koji je održan u četvrtak, priznali su da učinili krivično djelo koje im se stavlja na teret – prodaja lične karte.

Pravdali su njihov postupak lošim imovnim stanjem. Podsjećamo da su, početkom marta - pred lokalne izbore u Herceg Novom četvorica mladića optužila Miliju Krgovića stalno nastanjenog u Tivtu, a privremeno u Herceg Novom da im je nudio po 80 eura za njihove lične karte.

Sva četvorica su tada tvrdila da je Krgović cijeli posao obavljao za DPS , kao i da je centrala iz koje su stizale instrukcije u Nikšiću. .

Nakon 20- tak dana od kada su javnosti objelodanili Policiji prijavili slučaj, lične karte četvorice mladića bile su ostavljene pred vratima Dopisnišva Vijesti u Herceg Novom.

Bonus video: