Političari nerado o hapšenju Golubovića: Bilo je i prečih

„Za nas je svako nevin, dok se ne dokaže krivica“, rečeno je kratko u partiji čiji je Golubović član
8 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2012. 10:14h

Predstavnici političkih partija u Beranama, koje participiraju u lokalnom parlementu, juče su nerado govorili o podnošenju krivične prijave protiv gradonačelnikovog brata, direktora Agencije za izgradnju i razvoj Opštine Milana Golubovića.

Milan Golubović osumnjičen da je oštetio opštinu za 250.000 eura >>>

Iz Opštinskog odbora DPS-a “Vijestima“ je nezvanično rečeno da ostavljaju državnim organima – policiji, tužilaštvu i sudstvu, da rade svoj posao.

„Za nas je svako nevin, dok se ne dokaže krivica“, rečeno je kratko u partiji čiji je Golubović član.

Predsjednik odborničkog kluba Nove Goran Kiković, kazao je da za sada nije dovoljno upoznat sa svim elementima ove krivične prijave i da ne bi mogao da komentariše.

„U ponedjeljak je sjednica Skupštine opštine. Sjutra imamo sjednicu odborničkog kluba. Vidjećemo šta će se dalje dešavati, a nikada nije kasno da se iznese stav“, rekao je Kiković.

Vojvodić nema povjerenja u državne organe

I ako ni njegova partija juče nije imala zvanični stav povodom podnošenja krivične prijave, predsjednik Opštinskog odbora SNP-a Rade Vojvodić, bio je određeniji.

On je kazao da ga ne raduje podnošenje krivične prijave protiv bilo koga i da nema povjerenje u državne organe koji sprovode te postupke.

Prema policijskim sumnjama Golubović je ova krivična djela počinio u periodu 2006. do 2012. godine

„Mogu vam reći moj lični stav - mislim da se u ovom slučaju nije krenulo na pravi način. Mislim da ima i prečih protiv kojih je trebalo policija da podnese krivične prijave i pokrene postupke. Nemam povjerenja u pravosudne organe i zato ne vjerujem da će u ovom postupku, kao i u nekim drugim postupcima, doći do prave istine“, rekao je Vojvodić „Vijestima“.

Policija je u srijedu podnijela krivičnu prijavu protiv Golubovića, zbog sumnje da je oštetio budžet beranske Opštine za oko 250.000 eura. On se, osim toga, sumnjiči i da je putem lažnih putnih naloga, ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.178 eura.

Prema policijskim sumnjama Golubović je ova krivična djela počinio u periodu 2006. do 2012. godine.

Diskreditacija brata?

Policija ga tereti da je “omogućio pribavljanje protivpravne imovinske koristi sebi ili drugom - pravnim i fizičkim licima sa područja pomenute opštine, koji su bili zakupoprimci gradsko-građevinskog zemljišta na gradskom području ove opštine i to za ukupno 239 lokacija, za čiji zakup ukupna zakupnina iznosi oko 245.998 eura, koja je dospjela, a nije naplaćena”, piše u saopštenju policije.

Milan Golubović je izjavio da je taj postupak ustvari usmjeren na diskreditaciju njegovog brata, gradonačelnika, predsjednik opštine je za „Vijesti“ rekao da se radi o „beranskoj priči“ i da njegov mlađi brat nije oštetio budžet opštine, jer bi u nerednom periodu bio naplaćen veliki dio zakupnina gradsko-građevinskog zemljišta.

Istragu u Agenciji za investicije i izgradnju grada naložilo je Specijalno tužilaštvo za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, po čijem su pisanom zahtjevu službenici beranskog Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminala krajem marta iz ovog opštinskog preduzeća u Beranama izuzeli dokumentacija za protekle četiri godine.

Izvor iz policije u Beranama „Vijestima“ je i juče ponovio da ovom krivičnom prijavom istraga protiv Golubovića nije završena, odnosno da policija nastavlja da češlja poslovnu dokumentaciju Agencije za izgradnju i razvoj i da bi moglo biti još krivičnih prijava po drugim kvalifikacijama. Slučajno ili ne, u radnoj posjeti Područnoj jedinici UP Berane juče je bio direktor UP Božidar Vuksanović.

Ovaj slučaj je podijelio i javnost u Beranama

Ovaj slučaj je podijelio i javnost u Beranama. Dok jedni misle da je stvar ozbiljne prirode i da će se, kakav god bio, i ovaj slučaj naći pod lupom EU, odnosno da neće moći tek tako da se ostavi da negdje kupi prašinu, drugi smatraju da je sve farsa da bi se Evropskoj uniji pokazalo da se nešto radi.

„Ako je Naseru Keljmendiju omogućeno da uplati po pet hiljada vrtiću i školi, ne treba se čuditi da za ovakve kvalifikacije tužilaštvo Milanu Goluboviću naloži da umjesto podizanja optužnice plati turu pića čitavoj kafani“ – kaže jedan od građana Berana koji ne želi da mu se pominje ime.

Galerija

Bonus video: