Udario u autobus dok je oslobađan za pokušaj ubistva

Njegova supruga Sanja, koja je u osmom mjesecu trudnoće, lakše je tada povrijedila ruku
321 pregleda 0 komentar(a)
Udes autobus, Elsan Hasanović, Foto: Beća Čoković
Udes autobus, Elsan Hasanović, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 28.06.2012. 18:06h

Bjelopoljac Elsan Hasanović (30) oslobođen je juče u Višem sudu optužbe da je pokušao da ubije tri brata Hot iz naselja Loznice, pošto je, kako piše u presudi, postupao u nužnoj odbrani.

Elsan je, međutim, kasnio na objavljivanje presude, jer je putujući iz Dobrakova prema bjelopoljskom sudu, “audijem” udario u autobus.

Njegova supruga Sanja, koja je u osmom mjesecu trudnoće, lakše je tada povrijedila ruku, a Elsan je prošao bez povreda u udesu koji se desio oko 12 časova, u Industrijskoj ulici u naselju Nedakusi, na magistralnom putu Bijelo Polje –Prijepolje.

Tokom izricanja presude, saopšteno je da je Hasanović postupao u nužnoj odbrani.

On je na ranijem suđenju osuđen na dvije godine zatvora, uz obrazloženje da je prekoračio nužnu odbranu, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i predmet vratio na ponovni postupak.

Vozač autobusa, da bi izbjegao sudar, prešao je na suprotnu stranu puta i prava je sreća da niko nije stradao

U optužnici piše, da je Hasanović 17. oktobra 2010. ispred bjelopoljskog restorana Petica, pokušao da liši života sugrađane braću Rahmana (40), Ekrema (37) i Muamera (22) R. Hota iz naselja Loznice.

Navodi se da je oštricom noža udarao više puta u predjelu grudi, leđa i drugih djelova tijela oštećene i nanio im lake tjelesne povrede.

Do saobraćajnog udesa, došlo je u momentu dok se Hasanović sa jednog parkinga uključivao na magistralni put, kada je iz pravca Prijepolja naišao autobus “Autoboke“ iz Kotora kojim je upravljao Vukašin Lalatović iz Nikšića.

Vozač autobusa, da bi izbjegao sudar, prešao je na suprotnu stranu puta i prava je sreća da niko nije stradao.

U autobusu su bila 22 putnika i niko nije povrijeđen.

Uviđaj su obavili službenici bjelopoljske saobraćajne policije, a saobraćaj se bez zastoja odvijao jednom kolovoznom trakom.

Svađa prethodila potezanju noža

Obračunu između braće Hot i Hasanovića prethodila je njihova ranija svađa, koja je te večeri kulminirala.

Prema kazivanju očevidaca, uoči samog incidenta Hasanović se sa drugom dovezao ispred "Petice", gdje su nedugo zatim stigla i braća Hot.

Došlo je do prepirke i tuče, koja je završena potezanjem noža i ranjavanjem. U tom metežu, obračun se prenio i u dio lokala.

Kada je okončan, povrijeđeni su transportovani u bolnicu, a Hasanović se tada udaljio u nepoznatom pravcu.

Bonus video: