Vuka Golubović: Nije se desilo ništa strašno, to je naša beranska priča

"U narednom periodu bi bar 90 odsto tih potraživanja bilo naplaćeno, sem u slučajevima kada zakupac nije živ. Sigurno nije bilo namjerne utaje dugova opštini”, kazao je on.
21 komentar(a)
Milan Golubović, Foto: Rabrenović
Milan Golubović, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 28.06.2012. 16:03h

Gradonačelnik Berana Vuka Golubović kazao je juče “Vijestima” da njegov brat nije oštetio budžet opštine Berane, jer bi u narednom periodu bio naplaćen veliki dio zakupnina gradsko-građevinskog zemljišta.

Uprava policije saopštila je da su službenici Područne jedinice Berane juče podnijeli krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za razvoj i izgradnju grada Milana Golubovića (54) zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio položaj i oštetio opštinski budžet za oko 250.000 eura.

Vuka Golubović je dodao da se ništa strašno nije desilo i da je to “naša beranska priča”.

“Od 2006. pa do danas opština Berane nije zaključila ugovor o zakupu gradsko-građevinskog zemljišta. To su sve naslijeđeni ugovori koje pominju u policiji. Potraživanja se i dalje naplaćuju, danas te obaveze vrši Direkcija za imovinu, a ne Agencija za izgradnju i razvoj Opštine Berane.

U narednom periodu bi bar 90 odsto tih potraživanja bilo naplaćeno, sem u slučajevima kada zakupac nije živ. Sigurno nije bilo namjerne utaje dugova opštini”, kazao je on.

Komentarišući da je njegov brat, na osnovu putnih naloga pribavio sebi protivpravnu korist od oko 2.178 eura, gradonačelnik Berana je kazao : “Vidjećemo, sve će biti objelodanjeno u toku dokaznog postupka”.

Istraga nije završena

Izvor “Vijesti” iz policije saopštio je juče nezvanično da istraga nije završena i da do njenog kraja mogu isplivati još neki detalji koji će dodatno teretiti Golubovića.

Telefon Milana Golubovića, poznat redakciji “Vijesti”, juče je bio ugašen, dok je njegov brat, gradonačelnik Berana Vuka Golubović “Vijestima” saopštio da “sigurno nije bilo namjerne utaje dugova”.

Prema policijskim sumnjama, Golubović je ova krivična djela je počinio u periodu 2006. do 2012. godine.

Istragu u Agenciji za investicije i izgradnju grada, kako su “Vijesti” ranije pisale, naložilo je Specijalno tužilaštvo za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Službenici beranskog Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminala su na osnovu pisanog naloga specijalnog tužilaštva krajem marta iz ovog opštinskog preduzeća u Beranama izuzeli dokumentaciju za protekle četiri godine. Tada je rečeno da će se sve provjere vršiti u Beranama u saradnji sa sektorom kriminalističke policije.

Bonus video: