Vasilije Mijović oslobođen optužbe

Nije dokazano da je Mijović počinio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret
304 pregleda 0 komentar(a)
Vaso Mijović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vaso Mijović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.06.2012. 13:55h

Bivši funkcioner DB-a, Vasilije Mijović oslobođen je optužbi za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda, Nada Rabrenović, navela je da nije dokazano da je Mijović počinio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret, što potvrđuju iskazi svjedoka, vještaka, pismeni dokazi, a posebno potvrde na osnovu kojih je dobio oružje od MUP-a, kao i dopis MUP-a da je izdat oružani list za spornu pušku.

"Stoji činjenica da je kao dokaz proveden i dopis MUP-a iz 2009. u kojem piše da puška nije evidentirana u elektronskoj bazi tog državnog organa, ali je kasnijim dopisom potvrđeno da je izdat oružani list za sporno oružje", navela je sudija obrazlažući presudu.

Mijović je 2010. u odsustvu osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, a nakon ponovljenog suđenja, ta presuda stavljena je van snage.

Njemu je ponovljeno suđenje na osnovu Zakona o krivičnom postupku, prema kojem se može dozvoliti ponovljeno suđenje licu koje je osuđeno u odsustvu. On je sedam godina živio u Beogradu, a crnogorska policija ga je uhapsila na aerodromu Golubovci krajem januara ove godine.

Bonus video: