Odustao od štrajka: Raičević ponovo uzima hranu

Raičević je odlučio da prekine štrajk glađu jer se prvobitna odluka o isključenju javnosti sa suđenja promijenila, a sinoć je trebalo da bude i vraćen u kolektivnu sobu
438 pregleda 11 komentar(a)
Igor Raičević, zatvor, ZIKS, Foto: Facebook
Igor Raičević, zatvor, ZIKS, Foto: Facebook
Ažurirano: 28.06.2012. 07:44h

Podgoričanin Igor Raičević, optužen da je ubio suprugu Mariju i njenog prijatelja Ivana Dulovića, nakon četvorodnevnog štrajka glađu, juče popodne je počeo ponovo da uzima hranu, pišu Dnevne novine.

On je odbijao da uzima hranu zbog prvobitne odluke Višeg suda u Podgorici da suđenje za dvostruko ubistvo bude zatvoreno za javnost, ali i zbog navodno neadekvatnog tretmana u Istražnom zatvoru. Uprava ZIKS-a je, prije 15-ak dana, nakon objavljivanja u DN, Raičevićeve fotografije iz zatvorske prostorije, koju je "šerovao" na popularnoj društvenoj mreži Fejsbuk, kao i raznih statusa, izvršila pretres sobe u kojoj je smješten, gdje su pronađena dva telefona sa kamerama visoke rezolucije. To je bio razlog Račevićevog nezadovoljstva, jer je minule dane po kazni proveo u sobi za usamljene.

Kako se prvobitna odluka o isključenju javnosti sa suđenja promijenila, a sinoć je trebalo da bude vraćen u kolektivnu sobu, sa još jednim pritvorenikom, Raičević je odlučio da prekine štrajk glađu, navode DN.

Suđenje Raičeviću počelo je 19. juna, ali on do sada nije iznosio odbranu. Na predlog tužioca i punomoćnika oštećenih porodica, krivično vijeće sudije Milenke Žižić je odlučilo da suđenje zatvori za javnost. U obrazloženju odluke da sa suđenja isključi javnost, kazala je da to čini radi zaštite interesa porodice oštećenih, kao i maloljetne djece stradalih, zbog čega se u drugim postupcima javnost do sada nije isključivala.

Takvu odluku osudili su mnogi advokati i šira javnost, naslućujući da je riječ o nalogu predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice da zaštiti pokojnog zeta Ivana Dulovića i porodicu od medijske hajke.

Bonus video: