Milan Golubović osumnjičen da je oštetio opštinu za 250.000 eura

Na mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj, ga je imenovao upravo brat
70 pregleda 0 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Opština Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.06.2012. 17:03h

Beranska policija je podnijela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, protiv direktora Agencije za izgradnju i razvoj Opštine Berane Milana Golubovića (54) iz Berana, brata gradonačelnika Berana, Vuke Golubovića.

Na mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj, ga je imenovao upravo brat, odmah poslije prvog izbora za predsjednika Opštine 2006. godine.

Prijava je podnijeta zbog osnovane sumnje, da je izvršio koruptivno krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, čime je oštetio budžet Opštine Berane za iznos od oko 248.176 eura.

Naime, Golubović je, kako se sumnja, počinio pomenuto krivično djelo, na način što je, u periodu 2006. - 2012. godina, u svojstvu odgovornog lica, zapravo direktora Agencije za izgradnju i razvoj Opštine Berane omogućio pribavljanje protivpravne imovinske koristi sebi ili drugom pravnim i fizičkim licima.

Prema saopštenju Uprave Policije Crne Gore ova lica su bili zakupoprimci gradsko-građevinskog zemljišta na gradskom području ove opštine i to za ukupno 239 lokacija, za čiji zakup ukupna zakupnina iznosi oko 245.998 eura, koja je dospjela, a nije naplaćena.

Golubović se takođe sumnjiči da je, u svojstvu odgovornog lica, direktora Agencije za izgradnju i razvoj Opštine Berane, u periodu od maja 2010. godine do aprila 2012. godine, zloupotrebom svog položaja, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.178 eura.

On je to, kako se navodi, učinio na način što je, kako se sumnja, realizovao 14 naloga za navodno ostvarena službena putovanja, iako sumnja se, u vrijeme i na odredišta naznačena u spornim putnim nalozima, nije putovao, već se nalazio na području pomenute opštine.

Bonus video: